fbpx

Stefan Löfven åter statsminister

Stefan Löfven (S) är åter vald till Sveriges statsminister. Detta efter att färre än 175 ledamöter i riksdagen röstade nej under torsdagens omröstning.

I måndags rapporterade Stefan Löfven (S) till talmannen Andreas Norléns om resultatet av sitt sonderingsuppdrag för att bilda regering. Samma eftermiddag kom beskedet: talmannen föreslog Stefan Löfven (S) som statsminister.

– Sverige är ett fantastiskt, men vi har utan tvekan många utmaningar framför oss, sa Stefan Löfven i samband med pressträffen där han också sa att han hade accepterat nomineringen till statsminister.

Förutsättningarna för onsdagens omröstning var följande: Om mer än hälften av riksdagens ledamöter, 175 eller fler av totalt, röstar nej skulle förslaget inte gå igenom. Om färre än 175 ledamöter röstar nej skulle det innebära ett godkännande av förslaget.

Klockan 14:00 inleddes sammanträdet. Av riksdagens 349 ledamöter röstade 173 nej vilket innebär att Stefan Löfven åter är vald som Sveriges statsminister.

166 ledamöter röstade ja och 60 ledamöter valde att avstå.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Stefan Löfven åter statsminister

 1. sverige är kommunist land precis som ryssland. bra leva fritt i finland

 2. Sedan 2014 har mycket blivit gjort efter högerns förlorade 8 år. Några ex. försvarets och polisens åter byggande, enorma satsningar på kommun och regioner, högre A-kassa, bättre socialförsäkring, bättre service på landsbygden (borgarna avskaffa FK och AF), högre pension 600 kr/mån, alla investeringar inom industrin som pågår m.m. SD Åkesson och övriga extrem högern gapar att 7 år är ett misslyckande? Okej ett misslyckande om man anser att invandringen är en belastning av bl.a. finländare under 60-70.talet.

 3. enl sd är det lövens fel att nio pesoner dog i flygolyckan i örebro. allt enl tidningen samtiden, som är sd språkrör. kolla själv deras artikel. men inget att i ungern dödas fler människor i dödskjuktningar bland privat personer. i sverige gude vars till 99% skjuter dom kriminella varandra. de är kanske en tröst men inte för sd. moderaterna och kd med sd vill utvisa 30 % av sveriges befolkning som dom säger är beslastande på deras skattesänkarpolitik.

 4. Utmärkt skrivet Longlake! Flugviktaren ”lille mannen” har gjort totalt bort sig! Nu senast gapar borgarna att vi saknar landsbygdsminister, är man nykter så heter han väl Baylan vad jag hörde! Under borgarnas 8 år saknade vi en försvarsminister värt namnet, resultatet vet vi ”ett särintresse”.

 5. lite fakta i orbans ungern som är sd:s drömsamhälle. så vad händer nu och i framtiden i ungern. där fängslas journalister som är emot orban. i sverige vill sd sälja ut P3 i sveriges radio pga nått negativt inslag om razi sd. och de är åkesson som kommer att styra politiskt hur rättstväsendet dömer i brottsmål som orban gör nu-. innebär att alla med vänstersympatier kommer att fängslas som nu i ungern. alla homo personer kommer att fänglas i sverige och där är även kd med på politiken. visst är de skrämmande.men de är fakta. men det mest skrämmande är att razi inte har nån egen politik utan allt går på populistiska uttalanden. åkesson som vice statsminister!! kan inre ens engelska. de blirbeklämmande för han men mest beklämmande för sverige.

 6. min vision är att s inför valet kör en vänster politik med höjda skatter till högerns patrikat på stureplan. som göder dom kriminella med inköp av deras veckosluts fylla med knark. moderaterna säger inte emot de. för flera av deras anhängernes ungdomar tycks inte gilla en sexa whickey istället. bortskämda pappas pojkar som inte har ens en gnutta kompetens. men ändå i framtiden innehar gemytlila styrelse poster i pappas företag men utan kompetens. vart är högern på väg? fakta är att företagen på börsen aldrig har redovisat högre vinster än under en s regering. varför? åkesson säger att allt är åt h-vete men vill inte flytta till orbans ungern än! varför?

 7. till nickname: du skriver att (s) gör allt för att behålla makten. visst gör vi det som det största partiet. allt för att högern inte ska förstöra vårt fina samhälle med hjälp av razi. och vem är egentligen maktfullkomlig. de är ju en desperat Kristersson i moderaterna som tappa 3 % av rösterna i senaste valet och därför har anammat razisternas politik. de är att försöka ta makten ”bakvägen! med att tillmötesgå razi.

 8. till longlake. håller med dig till 95 %. visst är det pinsamt hur Kristersson bortförklarar sitt uppdrag. Högern säger hela tiden att matematiken gör att dom inte kan bilda regering. jag skulle säga att dom inte har svenska folkets förtroende att bilda en extrem högerregering. nån som säger emot?

 9. Annie Lööf använder Löfven som en dörrmatta, och det utan att Löfven ens förstår det. Imponerande minst sagt. Socialdemokraternas ideologi är slängd på soptippen, allt för makten. Det kommer nog att straffas av väljarna. Nu är det ”öppet mål läge” för Vänsterpartiet att bli det nya arbetarpartiet. Nooshi Dagostar har gjort en strålande start. Vore det val idag så skulle Vänsterpartiet för första gången få min röst.

 10. Utmanaren fick chansen flugviktaren Ulf K men drog sig tillbaka med svansen mellan benen kröp han ut mellan repen ur ringen. Sekonderna Ebba B och Jimmy Å skrek och gapade som en hund som fastnat i dörrspringan. Ulf vinglade ut. När Stefan kom in tungvikt var ringen tom w.o blev det men sekonderna fortsätta skrika, förstod inte vad som hänt kallas för baksmälla.

 11. Tur det!
  Det var lite oroligt de senaste veckorna när Stefan, oförtjänstfullt, misstroenderöstades bort trots att han är den ende sanna ledaren detta land behöver och har haft de senaste sju åren.
  Att en majoritet i riksdagen vill se han som statsminister är mycket bra.

  Vi som ser, ser ju hur mycket bättre allt blivit sen 2018!

  • Allt fler människor i Sverige, en skenande brottslighet, nära 15000 coronadöda m.m.
   Jo, landet sköts väl av ”våra” styrande.
   🙁

  • Det var 116 st ja röster och 173 st nej röster, det kallar inte jag att en majoritet ville ha honom som statsminister!

 12. Vilket dagis för vuxna människor.
  För 16 dagar sedan hade dom inget förtroende för Stefan Löfven och nu har dom plötsligt förtroende för honom.
  Nu får dom bestämma sig.
  Socialdemokraterna har inga egna löften att uppfylla utan det är bara makten som gäller, då är det inga problem att genomföra löften som alla andra partier vill ha igenom.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.