fbpx

Studenter rycker in och sommarjobbar

Tandläkarstudenter ska arbeta i sommar inom Folktandvården i Region Norrbotten.

I ett pressmeddelande uppger Region Norrbotten att intresset för att sommarjobba inom regionen har fördubblats bland tandläkarstudenter som nu avslutar termin nio och är i slutet av sin utbildning.

Region Norrbotten har anställt totalt 35 tandläkarstudenter i år och 15 av dessa studerar nu på sin näst sista termin. Främst kommer de att jobba i Luleå och sydöstra Norrbotten, men även i norra och mittersta delen av länet.

En handfull tandsköterskor, tandhygienister och tandtekniker har också kunnat anställas. Totalt handlar det om 43 studenter.

De sökande kommer från både Norrbotten och andra delar av landet.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Studenter rycker in och sommarjobbar

 1. Fakta är att i Ötå lägger borgarna, Centerpartiet ned Folktandvården i kommunen. Man har sagt upp nuvarande lokaler för verksamheten!

 2. Bra att dom får praktik.nån handledare förmodar jag att dom har med sig.så ta det bara lugnt med porslinskronorna.

 3. Bra Bra. De unga har flinka fingrar och huvudet på skaft, med erfarenhet blir de fullfjädrade.

 4. Helt galet att ”studenter som ej är färdigutbildade tandläkare skall utföra tandlagningar på folk som betalar för kompetent och professionellt arbete, men får istället agera ”försökskaniner”. Vem får stå för kalaset när tandlagningar ej håller, t ex porslinskronor som lossnar. Nä, det är fullständigt oacceptabelt!

  • Tandläkarutbildningen har mycket praktik då de tar emot patienter. Bra att de får jobba i Regionen så får vi kanske fler tandläkare till Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.