fbpx

Studenter rycker in och sommarjobbar

Tandläkarstudenter ska arbeta i sommar inom Folktandvården i Region Norrbotten.

I ett pressmeddelande uppger Region Norrbotten att intresset för att sommarjobba inom regionen har fördubblats bland tandläkarstudenter som nu avslutar termin nio och är i slutet av sin utbildning.

Region Norrbotten har anställt totalt 35 tandläkarstudenter i år och 15 av dessa studerar nu på sin näst sista termin. Främst kommer de att jobba i Luleå och sydöstra Norrbotten, men även i norra och mittersta delen av länet.

En handfull tandsköterskor, tandhygienister och tandtekniker har också kunnat anställas. Totalt handlar det om 43 studenter.

De sökande kommer från både Norrbotten och andra delar av landet.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Studenter rycker in och sommarjobbar

 1. Fakta är att i Ötå lägger borgarna, Centerpartiet ned Folktandvården i kommunen. Man har sagt upp nuvarande lokaler för verksamheten!

 2. Bra att dom får praktik.nån handledare förmodar jag att dom har med sig.så ta det bara lugnt med porslinskronorna.

 3. Bra Bra. De unga har flinka fingrar och huvudet på skaft, med erfarenhet blir de fullfjädrade.

 4. Helt galet att ”studenter som ej är färdigutbildade tandläkare skall utföra tandlagningar på folk som betalar för kompetent och professionellt arbete, men får istället agera ”försökskaniner”. Vem får stå för kalaset när tandlagningar ej håller, t ex porslinskronor som lossnar. Nä, det är fullständigt oacceptabelt!

  • Tandläkarutbildningen har mycket praktik då de tar emot patienter. Bra att de får jobba i Regionen så får vi kanske fler tandläkare till Norrbotten.

   • Fler tandläkare hjälper inte dem som inte har råd att gå dit över huvud taget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka