fbpx

Temadag om den digitala framtiden

NORRBOTTEN: Hur påverkar digitaliseringen Norrbottens framtid? Det och mycket annat ska diskuteras under en nationell konferensen den 22 november.

Konferensen Digital@Idag arrangeras på elva platser runt om i Sverige, bland annat i Luleå. Och syftet uppges vara att öka förståelsen för omställningen som formar framtidens samhälle och arbetsmarknad.

Frågor som ska dryftas är bland annat: Hur förändras arbetsmarknaden? Hur kan digital hälso- och sjukvård ge norrbottningarna förbättrad tillgänglighet? Hur får landsbygden förutsättningar att utvecklas?

Enligt programmet kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson, rektorn vid  LTU Birgitta Bergvall-Kåreborn och landshövdingen Björn O. Nilsson att samtala om hur digitalisering kan utmana och utveckla Norrbotten.

Därefter samtalar forskare och experter med fokus på digitalisering ur ett konkret vardagsperspektiv, med fokus på innovation. Bland deltagarna finns Google Sverige och flera forskare från LTU.

På eftermiddagen får deltagare chans att testa digitala verktyg och tjänster.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Temadag om den digitala framtiden

  1. Apropå den digitala framtiden…

    Hur kommer det sig att hbwebben.se inte använder https? Utan någon kryptering kan den som kontrollerar uppkopplingen (t.ex. arbetsgivare) se vilka artiklar som läses och vilka kommentarer som skrivs av besökarna. Som det ser ut nu måste man använda Tor-nätverket eller en VPN-tjänst om man vill undvika dylik övervakning.

    • Vi kollar på detta. Tanken är att kryptera trafiken och förhoppningsvis är det inte så avlägset. Certifikat för kryptering har ju utvecklats starkt, även vad gäller hanterbara kostnader för webbplatser.
      /Axel Andén
      Chefredaktör och ansvarig utgivare
      Haparandabladet/HBWebben.se

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka