fbpx

Tio nya coronafall i länet

Under onsdagsförmiddagen kom Region Norrbottens nya covid-19-siffror för Norrbottens län.

Ytterligare tio personer har konstaterats ha covid-19 i länet. Samtidigt vårdas sex personer på sjukhus, men ingen av dem får intensivvård.

Två personer till med konstaterad smitta har avlidit. Totalt i länet har nu 86 personer avlidit i covid-19.

Under vecka 30 testades 1.966 personer för pågående covid-19-infektion. Av dessa hade 36 personer, 1,8 procent, testats positivt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Tio nya coronafall i länet

 1. Vi kommer säkert och vinna ishockey vm nästa år för finnarna törs inte gå i närkamp med svenskarna.

 2. Oavsett svensk eller finsk, är vi ändå inte samma skrot och korn?! Varför denna fientliga inställning till våra grannar?

 3. I dag bara 5 i hela Finland. Behöver inte tänkä varför grensen är stengt för svenskarna.

  • då kan man ju fråga sig, Varför finländare vill komma till smittlandet Sverige och importera smittan till Finland?

 4. Det finns många ”experter” runt om i världen men ingen vet vad som händer i framtiden allra minst befolkningen som tror men inte vet. Att det sedan finns länder som vill ”importera” smittan via sitt eget folk övergår mitt förstånd….

 5. Annikki, du mixar ihop covid-19 med finska ”nuhaa”, det är du inte ensam om, det syns på statistiken. Än så länge har ingen återinsjuknat i covid-19 på denna planet, ”nuhaa” är det annat med.

  • Där ser man hur hjärntvättade är svenskarna av sin hero tegnell men kanske det är bara svenskar som eventuellt blir immuna mot corona

 6. Sverige är fortfarande öppet för alla vill ni inte att finländare sätter foten i corona sverige stäng eran gräns det vore det bästa . .snack om folkimmunitet också är väldigt lustigt who och många experter säger tydligt att om immunitetet finns den varan från nån vecka upp till några månader max ett år .enda skyddet är vaccin. Innan det kommer kan man insjukna om och flera svenskar kommer att avlida

 7. Så länge finska gränsen är öppen mot Sverige kommer vi inte bli av med Coronan…..

  • Hej.
   De borde sluta sälja snus till finland med då blir många företag drabbade som är trist.tvätta händerna ofta o använd skdd tex handskar m.m
   Hoppas det går över snart o gränserna blir som det var förr.tummen upp för alla allt blir bra igen får vi hoppas på!

 8. Våran gräns mot Finland borde stängas, såg idag på lappi nyheterna vid 16- tiden. Det var en läkare från Kemi som uttalade sig att vi Svenskar ( Haparanda bor) kommer till Finland när vi har covid- 19 att vi inte skulle veta hur man beter sig. Han glömde säga att Finnarna kör i hela Norrbotten, vad man har sett så respekterar finnarna inte något med avstånd när dom är i våra butiker. Sen borde man såga isär statyn som står i norra delen på Viktoria torget ” För god grannsämja” står det
  på den… Man börjar bli less på allt skit snack om oss Svenskar, vi har i Sverige mycket duktiga läkare som vet vad som gäller.

  • Vore bra om HB kunde göra en intervju med smittskyddsläkaren i Kemi och höra hur denne ser på den pågående landskampen.

  • Var på stan och handlade flera ggr i veckan och de som inte höll avstånd var främst finnarna faktiskt. Trodde rädda finnar skulle gömma sig bakom gränsvakterna men inte alla tydligen. Att säga ”ursäkta håll avstånd” funkar ej, för dom förstår ju ej ärans och hjältarnas språk. Men, jag kan inte vara arg på alla finnar för det, träffar dagligen trevliga finländare. Men, i ärlighetens namn längtar jag till nästa hockey-VM, för att återigen få heja på svenskar, ryssar och alla andra som spelar mot Finland….

 9. Bra, här förstärks våran flockimmunitet ytterligare utan förgiftande kemikalier.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret.