Tio nya coronafall i länet

Under onsdagsförmiddagen kom Region Norrbottens nya covid-19-siffror för Norrbottens län.

Ytterligare tio personer har konstaterats ha covid-19 i länet. Samtidigt vårdas sex personer på sjukhus, men ingen av dem får intensivvård.

Två personer till med konstaterad smitta har avlidit. Totalt i länet har nu 86 personer avlidit i covid-19.

Under vecka 30 testades 1.966 personer för pågående covid-19-infektion. Av dessa hade 36 personer, 1,8 procent, testats positivt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Tio nya coronafall i länet

 1. Oavsett svensk eller finsk, är vi ändå inte samma skrot och korn?! Varför denna fientliga inställning till våra grannar?

 2. I dag bara 5 i hela Finland. Behöver inte tänkä varför grensen är stengt för svenskarna.

  • då kan man ju fråga sig, Varför finländare vill komma till smittlandet Sverige och importera smittan till Finland?

 3. Det finns många ”experter” runt om i världen men ingen vet vad som händer i framtiden allra minst befolkningen som tror men inte vet. Att det sedan finns länder som vill ”importera” smittan via sitt eget folk övergår mitt förstånd….

 4. Annikki, du mixar ihop covid-19 med finska ”nuhaa”, det är du inte ensam om, det syns på statistiken. Än så länge har ingen återinsjuknat i covid-19 på denna planet, ”nuhaa” är det annat med.

 5. Sverige är fortfarande öppet för alla vill ni inte att finländare sätter foten i corona sverige stäng eran gräns det vore det bästa . .snack om folkimmunitet också är väldigt lustigt who och många experter säger tydligt att om immunitetet finns den varan från nån vecka upp till några månader max ett år .enda skyddet är vaccin. Innan det kommer kan man insjukna om och flera svenskar kommer att avlida

  • Hej.
   De borde sluta sälja snus till finland med då blir många företag drabbade som är trist.tvätta händerna ofta o använd skdd tex handskar m.m
   Hoppas det går över snart o gränserna blir som det var förr.tummen upp för alla allt blir bra igen får vi hoppas på!

 6. Våran gräns mot Finland borde stängas, såg idag på lappi nyheterna vid 16- tiden. Det var en läkare från Kemi som uttalade sig att vi Svenskar ( Haparanda bor) kommer till Finland när vi har covid- 19 att vi inte skulle veta hur man beter sig. Han glömde säga att Finnarna kör i hela Norrbotten, vad man har sett så respekterar finnarna inte något med avstånd när dom är i våra butiker. Sen borde man såga isär statyn som står i norra delen på Viktoria torget ” För god grannsämja” står det
  på den… Man börjar bli less på allt skit snack om oss Svenskar, vi har i Sverige mycket duktiga läkare som vet vad som gäller.

  • Vore bra om HB kunde göra en intervju med smittskyddsläkaren i Kemi och höra hur denne ser på den pågående landskampen.

  • Var på stan och handlade flera ggr i veckan och de som inte höll avstånd var främst finnarna faktiskt. Trodde rädda finnar skulle gömma sig bakom gränsvakterna men inte alla tydligen. Att säga ”ursäkta håll avstånd” funkar ej, för dom förstår ju ej ärans och hjältarnas språk. Men, jag kan inte vara arg på alla finnar för det, träffar dagligen trevliga finländare. Men, i ärlighetens namn längtar jag till nästa hockey-VM, för att återigen få heja på svenskar, ryssar och alla andra som spelar mot Finland….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.