fbpx

Tio nya coronafall i länet

Under onsdagsförmiddagen kom Region Norrbottens nya covid-19-siffror för Norrbottens län.

Ytterligare tio personer har konstaterats ha covid-19 i länet. Samtidigt vårdas sex personer på sjukhus, men ingen av dem får intensivvård.

Två personer till med konstaterad smitta har avlidit. Totalt i länet har nu 86 personer avlidit i covid-19.

Under vecka 30 testades 1.966 personer för pågående covid-19-infektion. Av dessa hade 36 personer, 1,8 procent, testats positivt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Tio nya coronafall i länet

 1. Vi kommer säkert och vinna ishockey vm nästa år för finnarna törs inte gå i närkamp med svenskarna.

 2. Oavsett svensk eller finsk, är vi ändå inte samma skrot och korn?! Varför denna fientliga inställning till våra grannar?

 3. I dag bara 5 i hela Finland. Behöver inte tänkä varför grensen är stengt för svenskarna.

  • då kan man ju fråga sig, Varför finländare vill komma till smittlandet Sverige och importera smittan till Finland?

 4. Det finns många ”experter” runt om i världen men ingen vet vad som händer i framtiden allra minst befolkningen som tror men inte vet. Att det sedan finns länder som vill ”importera” smittan via sitt eget folk övergår mitt förstånd….

 5. Annikki, du mixar ihop covid-19 med finska ”nuhaa”, det är du inte ensam om, det syns på statistiken. Än så länge har ingen återinsjuknat i covid-19 på denna planet, ”nuhaa” är det annat med.

  • Där ser man hur hjärntvättade är svenskarna av sin hero tegnell men kanske det är bara svenskar som eventuellt blir immuna mot corona

 6. Sverige är fortfarande öppet för alla vill ni inte att finländare sätter foten i corona sverige stäng eran gräns det vore det bästa . .snack om folkimmunitet också är väldigt lustigt who och många experter säger tydligt att om immunitetet finns den varan från nån vecka upp till några månader max ett år .enda skyddet är vaccin. Innan det kommer kan man insjukna om och flera svenskar kommer att avlida

 7. Så länge finska gränsen är öppen mot Sverige kommer vi inte bli av med Coronan…..

  • Hej.
   De borde sluta sälja snus till finland med då blir många företag drabbade som är trist.tvätta händerna ofta o använd skdd tex handskar m.m
   Hoppas det går över snart o gränserna blir som det var förr.tummen upp för alla allt blir bra igen får vi hoppas på!

 8. Våran gräns mot Finland borde stängas, såg idag på lappi nyheterna vid 16- tiden. Det var en läkare från Kemi som uttalade sig att vi Svenskar ( Haparanda bor) kommer till Finland när vi har covid- 19 att vi inte skulle veta hur man beter sig. Han glömde säga att Finnarna kör i hela Norrbotten, vad man har sett så respekterar finnarna inte något med avstånd när dom är i våra butiker. Sen borde man såga isär statyn som står i norra delen på Viktoria torget ” För god grannsämja” står det
  på den… Man börjar bli less på allt skit snack om oss Svenskar, vi har i Sverige mycket duktiga läkare som vet vad som gäller.

  • Vore bra om HB kunde göra en intervju med smittskyddsläkaren i Kemi och höra hur denne ser på den pågående landskampen.

  • Var på stan och handlade flera ggr i veckan och de som inte höll avstånd var främst finnarna faktiskt. Trodde rädda finnar skulle gömma sig bakom gränsvakterna men inte alla tydligen. Att säga ”ursäkta håll avstånd” funkar ej, för dom förstår ju ej ärans och hjältarnas språk. Men, jag kan inte vara arg på alla finnar för det, träffar dagligen trevliga finländare. Men, i ärlighetens namn längtar jag till nästa hockey-VM, för att återigen få heja på svenskar, ryssar och alla andra som spelar mot Finland….

 9. Bra, här förstärks våran flockimmunitet ytterligare utan förgiftande kemikalier.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Får inte bära munskydd

Anställda på Samhall får inte bära munskydd, vilket har blivit ett arbetsmiljöproblem för många som känner oro för coronasmitta.

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.