fbpx

UPPDATERAD: Misstänkt för narkotikabrott efter dikeskörning

UPPDATERAD

MATTILA: En ung, narkotikapåverkade dök upp på tomten hos en bostadsägare i Mattila strax innan klockan ett natten mellan söndag och måndag.

Bostadsinnehavaren larmade polis och ambulans efter att det framkommit att kvinnan åkt i diket med sin mopedbil, och betedde sig märkligt. Kvinnan som ej behövde ytterligare vård överlämnades efter blodprov till vårdnadshavare och misstänks för ringa narkotikabrott.

I en tidigare version skrev HB att kvinnan brutit sig in i bostaden vilket visade sig inte stämma.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “UPPDATERAD: Misstänkt för narkotikabrott efter dikeskörning

 1. Sedan är det inte bara barn och unga som sysslar på med med knark.

  Definitivt inte dom enda som beter sig dåligt i trafiken.
  Finns många gamlingar som inte visar någon respekt mot gående och andra trafikanter.

 2. @Guld

  Det är precis det många inte gör, har koll på sina barn. Men bra att du har koll.

 3. J får jag gissa på att dina initialer är J.L? Jag lever inte i nån bubbla, vet exakt vad min dotter och hennes vänner håller hus och vad dom gör för jag har koll och kontakt med dom flera ggr per dag/kväll och ber dom komma hem till oss emellanåt så jag ser att dom tex inte är fulla.

 4. Ja men då så, Guld, eftersom din dotter och hennes bekanta är så skötsamma så innebär det alltså att samtliga mopedbils-kids beter sig på det sättet. Eller nä.

 5. Guld. Då vet du inte vad som händer. Sluta lev i bubblan och se verkligheten.

  På vår tid var det 3,5:or,4,5:or.

  Nu är det betydligt farligare saker i omlopp…Allt sker öppet och i våra skolor…Begär urinprov och se över era ungdomar….Ta VUXETANSVARET. Föräldraansvaret och se resultaten…

 6. Åh herregud vilka kommentarer och antaganden en del kommer med här. Min dotter och hennes kompisar är några av undomarna som kör med a traktorer, dom flesta av dom har aldrig varken supit eller ens rökt cigaretter. Knappast att undomarna kör runt drogpåverkade. Jag kan bara le åt en del av det som skrivs här. 🙂

 7. Har ni något/några bevis på att denna kvinna var drogpåverkad? Har ni några bevis på att kvinnan kört mopedbilen? Eller hur vet ni allt detta? Är det en ren gissning eller? Som jag har hört det så var inte kvinnan drogpåverkad utan alkoholpåverkad. Och vet inte mer än så. Respekterar svar, tack!

 8. Ingen har sett henne köra bilen tyvärr o därav ingen anmälan om drograttfylla. Hoppas att flickans föräldrar inser allvaret och ser till att bilen parkeras för många år framåt och att tiderna för hemkomst om kvällarna tidigareläggs markant.

 9. Kalle, det är fakta om ungdomen i Haparanda så vad är problemet? Det är faktafientliga misslyckade föräldrar och naiva godhetsknarkare inom kommunen som vägrar se verkligheten i Haparanda som är en del av problemet. Haparanda är till bredden fyllt av droger. Undomarna i Haparanda är inga oskyldiga dunungar, utan knarket flödar.

  En sur jävel, jag vet sanningen… det är du som ljuger och som inte vill se verkligheten och problemen i Haparanda. Jag och många med mig blir dagligen nästan överkörda av vansinneskörande drogpåverkade ungdomar i Haparanda. Senast blev mitt barn (7år) nästan påkörd.

 10. Nutperkele det är alltså heroinister som kör runt med epa och motorcyklar, hahahah de sjukaste jag hört, ta på dig din foliehatt dehär är ju skrämmande

 11. Bra gjort av bostadsinnehavaren som ringde polisen! Polisen bör lägga till en ytterligare brottsrubricering utöver narkotikabrott – drograttfylla. Vederbörande körde påverkad och skall inte ha sitt körkort alt förarbevis kvar.

 12. Ni skriver mycket utan att veta saningen. Jag känner 95% av alla som köt epa å inte knarkar dem eller kör berusad ni skrivet så mycket utan att veta nåt ta fram fakta innam ni sktivet nåt!

 13. NutPerkele ta reda på fakta innan du kommer och skriver skit, du vet inget om vad som hänt och knappast är det så att ungdomar röker på öppet, verkar vara någon annan som dragit nåt annat än bara pulka.

 14. De som terroriserar Haparanda med omnejd med sina mopedbilar, mopeder, crossmotorcyklar och epa-traktorer knarkar helt öppet i Haparanda. Detta har pågått i många år. Vad gör polisen? Polisen borde göra konstanta kontroller riktade emot dessa ungdomar som kör som dårar påtända i Haparanda. Det röks hasch och fentanyl plåster, snortas amfetamin/kokain, röks knapras tramadol och morfin tabletter.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka