fbpx

Torneå vädjar om minskad trafik över gränsen

Timo Nousiainen, stadsdirektör i Torneå, vädjar till Torneåbor om att minska gränsövergående trafik till Haparanda.

Bakom denna vädjan ligger den finska regeringens planer på fler inreserestriktioner för att bromsa spridning av muterat coronavirus.

Torneå stad har fått i uppdrag att öka coronaprovtagning vid gränsen.

Därmed har Torneå stad tillsammans med Haparanda stad beslutat att uppmana gränsbor att undvika onödig trafik över gränsen. Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda, gick ut med uppmaningen i torsdags och hans kommentar finns att läsa längre ner på HBwebben.se.

– I området finns omfattande arbetspendling över gränsen och det är viktigt att den fungerar smidigt, säger Nousiainen i utskicket.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Torneå vädjar om minskad trafik över gränsen

 1. Det är så kul att finländare är så rädda för viruset men ändå ska dom in i Sverige hela tiden och dra över smittan till sig och dom är inte fläckfria, dom drar även hit den till Sverige. Stäng för all trafik. Dom som har jobb och måste över gränsen får ju göra som alla andra stackare som jobbade tex i Norge. Varför göra skillnad.?

 2. Med den information som kom idag är det tyvärr en katastrofal uppåtgående spiral av smittspridning i Haparanda och ser man hur en sådan sett ut i övriga Sverige är det här bara början. Tråkigt är bara rubriken. När Finland konstaterar att någon blivit smittad i Haparanda/av besökare från Haparanda, då är det högst sannolikt att gränsen stängs helt, dvs inte ens arbetsrelaterade resor godtas. Då den nya mutationen av viruset redan påträffats i Norrbotten, lär det dessutom ta länge innan den öppnas, sannolikt inte förrän hela vaccinationsprogrammet är genomfört och klart. Som sagt, tråkigt är bara rubriken…..

 3. Det här kommer aldrig att fungera eftersom tornedalningarna säger att det är en ”fredlig gräns” och ”så har det alltid varit”, ”vi ska kunna röra oss fritt över gränsen” och ”ingen regering bestämmer över oss”.

  • Detra är inte klokt.
   Har inte varit full på ett år. Vill åka till jetsett och ta några bacardi breezers och lonkero
   Öppna gränsen, stäng in isolera risk personerna +80 och astma människorna.
   Mvh

 4. En undrande tanke om nu Finland är så rädd för cov smitta från Svenskar som reser över gränsen. Men Finländarna kommer ju över själv till Sverige , skulle det inte vara stopp för Finländare att komma över gränsen till Sverige

 5. Hur kommer Finland att göra med de finnar som varje dag åker till Haparanda för att handla? Nästan hälften av bilarna utanför Björka är finskregistrerade. Och alla bilar utanför snusbutikerna är finska. Ska de vara i karantän i två veckor?

 6. Svårt att bedöma okynnesresandet mellan länderna, men är inte det här överdriven nationalism. Om alla håller sig hemma och på så sätt friska, är väl nationalistiska tankar i en gränsregion det minsta vi behöver i svåra tider.
  Alternativet är att Nousiainen återgår till vårens försök med att förbjuda resandet för arbetspendlare och för sina egna medborgare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN