fbpx

Kommunalråden besöker Almedalen

Kommunalråden Nina Waara (S), Haparanda, Tomas Mörtberg (C), Övertorneå och Ulrica Hammarström (S), Pajala deltar i Almedalsveckan i Visby, Gotland. Foto: Anneli Sundbom

Almedalsveckan är i full gång och kommunalråden från Haparanda, Pajala och Övertorneå är på plats.

– Här möts offentlig sektor, näringsliv och  organisationer från civilsamhället till diskussioner inom olika ämnesområden och då ska givetvis även Övertorneå vara representerat, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg.

Kommunalråden ska bland annat delta i rundabordsamtal och paneldebatter.

– Vi kommer att särskilt bevaka frågor kring grön omställning, kompetensförsörjning, flygplats och krisberedskap, säger Pajalas kommunalråd Ulrica Hammarström.

– Vi behöver synas och lyfta Haparanda. Därför tycker jag det är viktigt att vi är här. Syns man inte så finns man inte. Det är lätt att Haparanda kommer i skymundan med allt som händer, alla satsningar i Luleå/Boden och Gällivare/Kiruna. Det är också viktigt att få förståelse för att Norrbotten är stort och att Kiruna och Haparanda exempelvis har olika behov, säger Haparandas kommunalråd Nina Waara(S).

Nina Waara (S) deltar under fredagen  i paneldebatten ”Ung på landsbygden”.

Tomas Mörtberg (C) deltar på fredag i seminariet, ”Hur håller vi gränsen öppen i nästa kris.”

Ulrika Hammarström (S) deltar i flera rundabordssamtal kring grön omställning, expansioner i norra Sverige, ungas möjlighet att bo på landsbygden och flygets nytta i samhället.

Med till Almedalsveckan är även Haparandas kommundirektör Roger Danell, Pajalas kommunchef Stefan Millgård och Övertorneås kommundirektör Anna Andersson.

Mer information om Almedalsveckan, alla programpunkter och länkar till webbsändningar finns här: Almedalensveckan.info 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Kommunalråden besöker Almedalen

 1. Undrar hur stor nota det blir för kommunerna att ta hand om efter denna framstående och välavlönade rödgröna trios resa till Almedalen, hölldom måntro nå framförande och talade om hur bra Östra Norrbotten är…

 2. Nina Waara, hur har du tid att vara i Almedalen när du inte ens svarat kommunmedborgare angående allvarliga problem som finns i Haparanda kommun? Har du gjort något åt problemet med att kommunens anställda vägrar lämna ut uppgifter och handlingar som enligt lag skyndsamt ska lämnas ut? Vad vet du om den censur som kommunen håller på med? Har kommunfullmäktige och kommunstyrelsen tagit tag i problemen? Varför har kommunen anställt personal som saknar kompetens?

 3. Haparanda i nötskal: Inget riktigt kulturliv. ( Strandbingo, Wheels National Classic/ Motormeet Haparanda. Med bilar som inte är alltför klimatsmarta. Lokalteater. Allt ovannämnda precis som på 50-och 60-talet!) Dåliga skolresultat. Bristande språkkunskaper. Kommunens ekonomi? Finns det en enda person bland beslutsfattarna i Haparanda som har studerat ekonomi? Rönnqvist? Att behärska ekonomi är väl det allra viktigaste för en kommunpolitiker. T.ex. förstå kolumnerna i en budget borde vara a och o för en politiker. Hög arbetslöshet. Hoppas kommunalrådet hade det riktigt trevligt och mysigt i Almedalen.

 4. tycker k-råden är betjänta av denna sem/nöjesresa. medborgare som ringer k-råden på kvällen och klagar på att inte deras motorvärmare fungerar och vill att rådet ser till att nån kommer och byter en säkring. som ett exempel. men det största problemet är ju vår högernationalististika regering. vet att övertorneå klarar sin ekonomi med att nyttja Ruren. men hur är det med dom andra kommunerna? dom blå/bruna säger sig återkomma i budgeten om stöd till regioner och kommunen. men när det gäller försvaret så vet dom redan nu att 20 miljarder ska till försvaret. så kommuner ha inte nå större förhoppningar. för dom bruna ska ge skattesänkningar på 55 miljarder till höginkomstagare. tablå!!!!!

 5. Heja trion! Kör hårt och presentera Tornedalsrallyt vad det innebär för hela Sveriges ekonomi. Skatta inte ihjäl människorna som är beredda att pendla långt!

  • Och kanske utforskar kartan och vidgar sina vyer, finns nog många erfarenheter att byta med småkommuner i hela landet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN