fbpx

Transportörer istället för vårdnära service

NORRBOTTEN: Med anledning av att vårdnära service slopas föreslår Region Norrbotten att sex transportörer anställs till Sunderby sjukhus.

Det var i januari som Region Norrbotten gick ut med att de vill avveckla vårdnära service, tjänster som tillkom för att avlastat sjuksköterskor och undersköterskor. Vårdnära service har utfört uppgifter som inte handlar om vård, utan om transporter av patienter mellan avdelningar, hämta och lämna prover, bädda, städa, dela ut mat, med mera.

Totalt har 54 personer arbetat med vårdnära service vid Sunderby sjukhus och Kalix sjukhus.

I februari meddelade regionen till arbetsförmedlingen att alla 40 fast anställda vårdnära servicemedarbetare  kommer att varslas.

Region Norrbotten har sökt andra lösningar och uppgett att de undersöker bland annat möjligheten att införa vårdbiträden igen.

Enligt ett pressmeddelande föreslår de nu att sex transportörer ska anställas till Sunderby sjukhus, varav tre ska arbeta på akutmottagningen, övriga på vårdavdelningar.

Däremot föreslås inga ersättningstjänster till Kalix sjukhus.

”Kalix serveras maten idag ur kantiner. Där vill Region Norrbotten se över om matserveringen kan ske på annat sätt”.
– Vi tror att det finns andra lösningar, men vi måste utreda den frågan vidare, säger Anna Pohjanen i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Transportörer istället för vårdnära service

  1. Det är väl bra att maten i Kalix serveras från kantiner istället för dessa äckliga portionsbrickor som serveras i Sunderbyn. Skulle man servera den där skitmaten som dom har i Sunderbyn åt en hund så blir man stämd för djurplågeri.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.