fbpx

Transportörer istället för vårdnära service

NORRBOTTEN: Med anledning av att vårdnära service slopas föreslår Region Norrbotten att sex transportörer anställs till Sunderby sjukhus.

Det var i januari som Region Norrbotten gick ut med att de vill avveckla vårdnära service, tjänster som tillkom för att avlastat sjuksköterskor och undersköterskor. Vårdnära service har utfört uppgifter som inte handlar om vård, utan om transporter av patienter mellan avdelningar, hämta och lämna prover, bädda, städa, dela ut mat, med mera.

Totalt har 54 personer arbetat med vårdnära service vid Sunderby sjukhus och Kalix sjukhus.

I februari meddelade regionen till arbetsförmedlingen att alla 40 fast anställda vårdnära servicemedarbetare  kommer att varslas.

Region Norrbotten har sökt andra lösningar och uppgett att de undersöker bland annat möjligheten att införa vårdbiträden igen.

Enligt ett pressmeddelande föreslår de nu att sex transportörer ska anställas till Sunderby sjukhus, varav tre ska arbeta på akutmottagningen, övriga på vårdavdelningar.

Däremot föreslås inga ersättningstjänster till Kalix sjukhus.

”Kalix serveras maten idag ur kantiner. Där vill Region Norrbotten se över om matserveringen kan ske på annat sätt”.
– Vi tror att det finns andra lösningar, men vi måste utreda den frågan vidare, säger Anna Pohjanen i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Transportörer istället för vårdnära service

  1. Det är väl bra att maten i Kalix serveras från kantiner istället för dessa äckliga portionsbrickor som serveras i Sunderbyn. Skulle man servera den där skitmaten som dom har i Sunderbyn åt en hund så blir man stämd för djurplågeri.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.