fbpx

Tre viltolyckor i östra Norrbotten

Mellan torsdagens kväll och fredagens morgon inträffade tre viltolyckor i östra länsdelen.

Den första olyckan, som ringdes in klockan 22.23 i torsdags, inträffade på Ruskolavägen i Övertorneå. En personbil uppges ha kolliderat med ett rådjur, som skadades och fick avlivas. Inga personskador har rapporterats.

Nästa olycka inträffade strax efter 02-tiden, natten mot fredag, på länsväg 392 i Östra Stråkan, Överkalix. Denna gång körde en lastbil på en älg, som dog. Ingen person uppges dock ha blivit skadad.

Den tredje olyckan, som ringdes in vid 05-tiden på fredagens morgon,  inträffade på riksväg 99 i Svanstein. Denna gång har en personbil kört på en älg. Det uppges vara oklart hur det gick för det påkörda djuret, som lämnade platsen.

Polisens tjänstgörande kommunikatör uppger att en eftersöksjägare har kontaktats, samt att olyckan troligen inte ledde till några personskador eftersom det inte nämns i händelserapporten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Tre viltolyckor i östra Norrbotten

  1. inget konstigt att det händer olyckor som det var idag med väglaget mellan ö-torneå och pello, b´Bättre is än vad skridskobanorna har. Hur än sakta man körde så var bromssträckan lika lång som ett malmtåg har (rena blåiset)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.