fbpx

Tre viltolyckor i östra Norrbotten

Mellan torsdagens kväll och fredagens morgon inträffade tre viltolyckor i östra länsdelen.

Den första olyckan, som ringdes in klockan 22.23 i torsdags, inträffade på Ruskolavägen i Övertorneå. En personbil uppges ha kolliderat med ett rådjur, som skadades och fick avlivas. Inga personskador har rapporterats.

Nästa olycka inträffade strax efter 02-tiden, natten mot fredag, på länsväg 392 i Östra Stråkan, Överkalix. Denna gång körde en lastbil på en älg, som dog. Ingen person uppges dock ha blivit skadad.

Den tredje olyckan, som ringdes in vid 05-tiden på fredagens morgon,  inträffade på riksväg 99 i Svanstein. Denna gång har en personbil kört på en älg. Det uppges vara oklart hur det gick för det påkörda djuret, som lämnade platsen.

Polisens tjänstgörande kommunikatör uppger att en eftersöksjägare har kontaktats, samt att olyckan troligen inte ledde till några personskador eftersom det inte nämns i händelserapporten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Tre viltolyckor i östra Norrbotten

  1. inget konstigt att det händer olyckor som det var idag med väglaget mellan ö-torneå och pello, b´Bättre is än vad skridskobanorna har. Hur än sakta man körde så var bromssträckan lika lång som ett malmtåg har (rena blåiset)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN