fbpx

Två busskurer sönderslagna

Vandaliserade busskurer. Foto: Eva Spiik
Vandaliserade busskurer. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: Två busskurer i centrala Haparanda har vandaliserats.

Skadegörelsen mot Länstrafikens busskurer, som finns utanför Aspenhallen, har troligen skett natten mot lördag.

Glassplitter ligger för tillfället i stora högar kring kurerna.

Det är inte första gången som just busskurer råkar ut för vandaler, vilket är till förtret inte bara för bussresenärer som önskar ett väderskydd i väntan på buss, utan även för gemene man som önskar ett trivsamt samhälle.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

25 kommentarer på “Två busskurer sönderslagna

 1. Batman, det finns en viss överrepresentation av ett visst kliente’ per/capita i Sverige.Har ej påstått att inte svenska finska eller andra européer har ligister.

 2. Varför ens sätta dit nytt glas? låt den stå utan glasväggar så slipper vi allt sabotage.

 3. Någon form av hårdplast istället för glas låter bäst. Att stänga gränser minskar nog inte sabotagen mot busskurer. Det finns svenskar som är kapabla att slå sönder glas.

 4. Stäng gränserna! Minskar säkert. Träkurer är lätt att sätta eld på och betong går att spränga!Betongsplitter är hårt om någon får det på sig.

 5. Polykarbonat är nästan omöjligt att slå sönder. Det är dyrare men mer hållbart.

 6. Ni som bor i denna lilla stad borde kunna räkna ut vem det är som vill ha kontakt på detta sätt? Så gjorde man förr det bor ju knappast fler där nu, Lite press skadar inte om man går ut positivt!

 7. Stå i ur och skur , iskallt på vintern när det blåste. Det fick vi göra när vi väntade på skolbussen. Inga fina busskurer då, ingen uppskattning nu för tiden.

 8. Sååå onödigt, skattebetalarna betalar, det var bättre förr, busåkte med moped men inte sånt här, ungdomen är bortskämda idag, de får göra som de vill. Inga konsekvenser. Nää, borde vara samma pli som förr. Men då blir det anmälan om barnmisshandel…. Inget vett i skallarna. F..n
  vad man blir förbannad av dessa skadegörelser!!!!

 9. Duglig kameraövervakning så det blir bra bilder på vandalerna att hänga upp i det offentliga.
  Problemet är väl att helt plötsligt finns det hur många jurister som helst som vill sätta dit den som sätter upp och tar bilderna.
  Samt alla andra som gärna pissar på brottsoffer och lallar med brottslingar.

 10. Tidigare incidenter så har vissa tyckt att låt ungdomarna busa bara dom inte knarkar.

 11. fler kameror på offentliga platser, dessa idioter ska åka dit så de får betala ur egen ficka.

 12. Byt till pansarglas, så får idioterna något att bita i. Borde bli billigare i längden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.