fbpx

Två villainbrott i Näsbyn i Kalix

KALIX: Under onsdagen fick polisen två anmälningar om villainbrott i Näsbyn i Kalix.

Det ena villainbrottet lär ha utförts någon gång mellan torsdagen förra veckan och på onsdagens förmiddag. Det finns ännu inga uppgifter om något är stulet.

Det andra villainbrottet lär ha utförts någon gång mellan tisdagens eftermiddag och onsdagens förmiddag. Även här är det ännu oklart om något är stulet.

Vid båda tillfällena har inbrotten skett via en dörr på husens baksida.

Polisen utför brottsplatsundersökningar. Och anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.

Polisen önskar att den som har tips/iakttagelser att ge ringer polisen på 114 14.

Vid pågående brott ringer man 112.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Två villainbrott i Näsbyn i Kalix

 1. Jaha, då är dom igång igen.
  Blir så utled på dessa förekommande årliga stöldeventen. Törs man säga vad man tänker om de misstänktas ursprung, nääe det törs man inte, för risken att bli anmäld för hets mot någon speciell grupp är övervägande stor eftersom vi bor i Sverige och då får vi inte förstöra för politiker och dylikt som vill göra karriär i Bryssel eller vid nåt Sidaprojekt.
  Sverige är ju som sagt till för hela våran konfliktfyllda omvärld, de är vi i Sverige som ska ta ansvar för vad korrupta ledare i omvärlden ställer till med. Demokrati handlar inte om att få mer i plånboken .

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.