fbpx

Unga missbrukare i regionen ska få hjälp att sluta med droger

Region Norrbotten ska skapa tydligare rutiner för unga missbrukare. Foto: Eva Spiik

Missbrukare under 18 år ska nu få medicinsk hjälp att sluta med droger, det lovar region Norrbotten.
I våras framgick det, efter p4 Norrbottens granskning, att unga missbrukare inte fick medicinsk hjälp att sluta med droger. Nu har regionrådet Birgitta Johansson Huuva (C) har samlat alla involverade avdelningar för att se till att de är medvetna om att de måste bistå unga personer med missbruksproblem.

– Ingen ska bli nekad hjälp, däremot kanske man är tvungen att fundera på vem som är bäst på att ge den här hjälpen och hur akut är det, säger Birgitta Johansson Huuva, till p4.

En av anledningarna till att unga missbrukare tidigare inte fått hjälp, är att man inom vården inte vetat vilken avdelning som ska hantera avgiftningen. Trots att de nu ska få hjälp, är det fortfarande oklart exakt hur det ska gå till.

– Vi behöver göra tydligare rutiner, skapa vårdprogram för hur vi möter upp vid dessa tillfällen. Vi måste också säkerställa att de olika aktörerna känner till sin roll, säger Birgitta Johansson Huuva.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Unga missbrukare i regionen ska få hjälp att sluta med droger

  • hur ska det hjälpa unga till vård undrar jag
   vi kan ju förbjuda djävulsdrogen alkohol o så får vi se hur många 15 åringar blir stämplade som kriminella ioförsig så är det ju olagligt o dricka i den åldern redan nu

 1. dom skulle även kunna slopa lagen mot eget bruk så skulle säkert fler våga sig till vård när dom inte blir klassade som kriminella för sitt problem dessutom skulle det troligen resultera i att fler säljare mm vanekriminella torskar istället för nån 17 åring som tog sitt första rus

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN