fbpx

Uppmaning om munskydd

Smittskyddsläkaren i Norrbotten rekommenderar att munskydd ska användas i situationer där det inte går att undvika trängsel.

– De viktigaste åtgärderna vi norrbottningar kan göra för att minska spridningen av covid-19 är att stanna hemma vid förkylningssymtom och att i alla lägen hålla avstånd till personer utanför den egna familjekretsen, säger Anders Nystedt, i ett pressmeddelande.

Exempel som nämns är  i kollektivtrafiken, och framför allt personer för 16 år och äldre minska risken för att smitta sprids. Mot det som bakgrund rekommenderar Smittskydd Norrbotten att man i första hand och i största möjliga mån undviker trängsel i allmänna utrymmen och att vi avstår all nära fysisk kontakt med personer vi inte bor tillsammans med.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Uppmaning om munskydd

  1. I skolorna hålls väl inga avstånd annat än i matsalarna. På bussen till och från skolorna hålls heller inga avstånd. Många elever har inget annat val än att åka kollektivt för att uppfylla skolplikten. Munskydd kan nog vara svårt att få lekisbarn och lågstadieelever att behålla på. Däremot bör det införas krav på – inte rekommendationer om – munskydd för alla äldre elever – och framförallt vuxna – som åker buss. Skolpersonalen borde också föregå med gott exempel. I klassrummen hålls ju inga som helst avstånd. Lärare hostar rakt över elevers matteböcker, till exempel, när de ska hjälpa till med någon uppgift. I första hand borde skolplikten åtminstone tillfälligt upphöra. I andra hand borde skolorna erbjuda coronaanpassade transporter.

  2. Vad är det som är avvikande och säkrare på den som är 16 år och yngre som inte behöver munskydd ?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN