fbpx

UPPDATERAD: Vaccinerade slipper coronatest vid inresa

Finska medborgare samt andra med giltiga skäl för inresa kan passera den finska gränsen i Lappland utan coronatest om de är vaccinerade.

Beslutet trädde i kraft i onsdags och det ska ha gått minst 14 dygn från senaste coronavaccindos. Detta måste bevisas med ett intyg. Beslutet gäller till den sista juli.

Detta gäller även personer med endast en vaccindos, men då ska ett coronatest tas inom tre dygn efter inresa.

Dessa lättnader gäller inte svenska medborgare utan giltiga skäl för inresa.

Den finska regeringen har beslutat om att begränsingar för inresa förlängs till den elfte juli, men restriktionerna lättas från och med måndagen. Då kan även vaccinerade svenska medborgare resa till Finland för en fritidsresa.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “UPPDATERAD: Vaccinerade slipper coronatest vid inresa

 1. Finland har skitit fullständigt i alla EU-s regler under en längre tid. Borde vara dax för EU att ta i med hårdhandskarna mot Finland. Inte bara när det gäller gränsövergrepp utan även pga felaktiga och mörkade skatteregler gällande privatimport. Finland beter sig brottsligt.

 2. Än en gång ett hån mot svenskar!

  Vad är nu skillnaden mellan svenne och finne? Inte ens vaccination hjälper?

  • Det räcker med vaccination.
   Ta reda på fakta innan du skriver om hån mot svenskar eller skillnader mellan svenne eller finne.

   • @Bastuklubben Jarmo:

    Det stod faktist här på den här sidan att det gäller bara finska medborgare. Svenska medborgare måste fortsatt ha ett giltigt skäl att besöka Finland. Står även så i tidningen som är i pappersformat som säkert även du fått för alla fick ju den gratis denna gången?!

    Men nu har HB ändrat faktan. Jag utgick att HB skriver fakta.

    Så tydligen hade HB och även jag fel.

    • Det stod fel i tidningen. Det kom ett besked torsdag eftermiddag som vi missade.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.