fbpx

Vaccinering av 80-84-åriga inleds

Idagarna kommer de som är mellan 80 och 84 år få brev med instruktioner om tidsbokning av coronavaccinering.

– Om du är född senare än 1941 får du vänta med att boka tid tills du får ditt brev hem. Just nu räcker vaccinet bara till våra allra äldsta, säger Pia Näsvall, chefläkare vid Region Norrbotten.

Vaccin till länet kommer i omgångar och antalet bokningsbara tider beror på hur mycket vaccin finns för tillfället.

– Om tiderna är slut när du försöker boka, vänta några dagar och försök sedan igen, säger Näsvall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Vaccinering av 80-84-åriga inleds

 1. Till alla allvetande specialister som uttalar er här, för Guds skull, håll inte er kunskap för er själva utan ring eller maila omedelbart Tegnell och informera honom hur man gör för att köpa mer vaccin till Sverige. Är det nån nätbutik där man kan beställa vaccin eller hur gör man, snälla dela med er av er stora kunskap, vi är ju mitt i en allvarlig pandemi för tusan!

 2. Phantomen God Jul. Vad har papperslösa med vaccinering av 80-84 åringar att göra? II har du kontakter med tillverkarna av vaccin? Du är den enda i Haparanda, inte illa! Ring Socialchefen hon verkar svara ”vet ej” på det mesta.

  • Phantonem, har du inte följt nyheterna? ”Socioekonomiska faktorer” skull has med i prioriteringen, tex papperslösa och personer i ”utanförskapsområden”. Dvs Svenne som pröjsat skatt hela livet hamnar bak i kön, som i tandvården där ”nyanlända” går före och bara betalar 50 kr. Kalla mig vad ni vill, ber om ursäkt om jag säger fakta…

 3. 80- 84-åriga. Lite frustrerande. EU har inte skött sig. Vi kommer att vara i samma situation som nu fortfarande nästa år.
  EU är inte det bästa som hänt Europa.

  • Nej Petrus, du har så rätt! Sverige är ändå i tabelltoppen avseende mottagning av migranter och nettobidragare till EU-budgeten, så det kan man ju glädja sig åt…om man vill….😱

  • Sverige borde strunta i EU och beställa vaccin själva. Det finns vaccin att beställa, även om de inte är godkända av Bryssel. Verksamma, väl testade vacciner.

   Tyvärr är ”våra” styrande viljelösa globalister som går i Bryssels ledband.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka