fbpx

Vägarbeten påverkar sommartrafiken

Sommaren är högsäsong för vägarbeten och kommande sommar är inget undantag.
Vägarbeten som påverkar trafiken mest i Tornedalen sker mellan Vuono och Haparanda samt Harrioja och Salmis – båda inom Haparanda kommun.
På väg E4 mellan Vuono och Harrioja kommer bland annat ett nytt mitträcke att göras, beläggning förnyas och broar åtgärdas. Det påverkar trafiken genom bland annat avstängd vägbana. Sträckan är tre kilometer lång.
På samma väg mellan Harrioja och Salmis kommer beläggningsarbeten att göras på en sträcka på drygt 13 kilometer. Trafiken där kommer att lotsas igenom vägarbetsområdet.

På väg 398 mellan Lappträsk och Hedenäset sker beläggningsarbete på en sträcka strax över 14 kilometer.

På väg 395 fyra kilometer norr om Merasjärvi anläggs en ny rörbro. Samma väg påverkas också av breddning och förstärkning som en del av MaKs-projeketet. Junosuando och sträckorna Palokorva-Junosuando och Autio-Anttis påverkas genom nedsatt hastighet och avstängda körfält.

På väg 851 genomförs trumbyten på Brobacke-Tärendö.

I Kalix kommun genomförs byte av betongbro på E4 vid trafikplats Lampen mot Karlsborg. Även ”Kråkfällan” blir föremål för trafikpåverkan när betongytor i cirkulationen ska målas, vilket innebär avstängt körfält i cirkulationen och eventuellt sänkt hastighet. På E4 mellan Kosjärv och Åkroken sker beläggningsarbete som sker nattetid, dessutom sker lots av trafiken. Mellan Nybyn och Palo på väg 98 genomförs beläggningsarbete och lots kommer användas.

I Överkalix kommun genomförs beläggningsarbete och justering av vägslänter på E10 genom Gyljen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Vägarbeten påverkar sommartrafiken

  1. Bra.men det är en annan sak om de lyckas så att det ej blir snö som det gjorde förra hösten mellan salmis o vuono.vad håller man på med järnvägs bron när det är 50km/h och ingen jobbar där.har arbetarna läst fel i ritningarna?

    • Det är fortfarande en arbetsplats. Respektera det. Vissa kör som galningar där i synnerhet i vägbygger vid Pellinpää.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.