fbpx

Vägarbeten påverkar sommartrafiken

Sommaren är högsäsong för vägarbeten och kommande sommar är inget undantag.
Vägarbeten som påverkar trafiken mest i Tornedalen sker mellan Vuono och Haparanda samt Harrioja och Salmis – båda inom Haparanda kommun.
På väg E4 mellan Vuono och Harrioja kommer bland annat ett nytt mitträcke att göras, beläggning förnyas och broar åtgärdas. Det påverkar trafiken genom bland annat avstängd vägbana. Sträckan är tre kilometer lång.
På samma väg mellan Harrioja och Salmis kommer beläggningsarbeten att göras på en sträcka på drygt 13 kilometer. Trafiken där kommer att lotsas igenom vägarbetsområdet.

På väg 398 mellan Lappträsk och Hedenäset sker beläggningsarbete på en sträcka strax över 14 kilometer.

På väg 395 fyra kilometer norr om Merasjärvi anläggs en ny rörbro. Samma väg påverkas också av breddning och förstärkning som en del av MaKs-projeketet. Junosuando och sträckorna Palokorva-Junosuando och Autio-Anttis påverkas genom nedsatt hastighet och avstängda körfält.

På väg 851 genomförs trumbyten på Brobacke-Tärendö.

I Kalix kommun genomförs byte av betongbro på E4 vid trafikplats Lampen mot Karlsborg. Även ”Kråkfällan” blir föremål för trafikpåverkan när betongytor i cirkulationen ska målas, vilket innebär avstängt körfält i cirkulationen och eventuellt sänkt hastighet. På E4 mellan Kosjärv och Åkroken sker beläggningsarbete som sker nattetid, dessutom sker lots av trafiken. Mellan Nybyn och Palo på väg 98 genomförs beläggningsarbete och lots kommer användas.

I Överkalix kommun genomförs beläggningsarbete och justering av vägslänter på E10 genom Gyljen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Vägarbeten påverkar sommartrafiken

  1. Bra.men det är en annan sak om de lyckas så att det ej blir snö som det gjorde förra hösten mellan salmis o vuono.vad håller man på med järnvägs bron när det är 50km/h och ingen jobbar där.har arbetarna läst fel i ritningarna?

    • Det är fortfarande en arbetsplats. Respektera det. Vissa kör som galningar där i synnerhet i vägbygger vid Pellinpää.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.