fbpx

Valskyltar nerplockade i Haparanda

HAPARANDA
I Marielund och på torget i Haparanda samt i byarna Nikkala och Salmis har partiernas valskyltar rivits ner.

”På Marielund sökte jag våra skyltar men de var borta. Det här är ett angrepp på demokratin”, säger Marita Wikberg, (KD).

Det var boende på Marielund i Haparanda som under lördagen uppmärksammade Marita Wikberg om att de valskyltar som satts upp dagen innan var borta.
– Igår satte vi bland annat upp en större skylt i Marielund, som var borta. Den eller de som står bakom detta hade tagit ner valskyltar för M, S och KD. Jag letade efter skyltarna men såg inte spår av dem i närområdet. Det kan hända att de slängts upp på ett släp, säger Marita Wikberg.

River systematiskt
Hon har hört att under fredagen har även (S) fått sina valskyltar på torget i Haparanda nerrivna samt natten mot lördagen revs skyltar ner i Nikkala och Salmis.
– Det verkar som om det är någon som river ner valskyltarna systematiskt. I Salmis och Nikkala var det bara våra plakat (KD: s) som blev nerrivna. Tydligen är det någon som inte tål oss.

Mycket arbete
Enligt Marita Wikberg är det mycket arbete för partierna lokalt i att sätta upp valskyltar. Ett problem är att man i regel inte har så många skyltar kvar så att man kan ersätta alla nerrivna skyltar.

Angrepp mot demokratin
– I valrörelse har alla partier en möjlighet att på ett demokratiskt sätt få komma ut med sina budskap inför valet. Det här att riva ner partiernas valbudskap är ett angrepp mot demokratin, säger Maritha Wikberg.
KD har polisanmält tilltaget att stjäla och vandalisera partiets skyltar i Haparanda samt i kommunens byar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Valskyltar nerplockade i Haparanda

 1. Nu vet jag inte vem som plockat ner just dessa skyltar. Men en annan sak, det finns här i stan ett gäng pojkar på cykel som gör en del bus. Häromdagen ryckte de loss massa kvistar från pilträdet utanför Ankis restaurang vid Coop. Inget allvarligt kan tyckas men attityden då jag sa ifrån, den var inte trevlig! Svor och tyckte att jag själv kunde städa efter dem. En av dem cyklade mot mig ja nästan nuddade och blängde ilsket. Jag säger bara stackars pojkar! Blir de sedda, hörda?

  • Shit va larvig du e Axel, det är inga hemlisar du plocka bort där asså, ja som spendera tid på det rimmet XD

  • När vi var små så busade vi oxå med valskyltarna och målade mustascher på gubbarna och cyklade slalom mellan alla skyltar och säkert råkade vi stöta till någon port med cykeln.
   Tror att detta är bus av unga barn som ej riktigt förstår innebörden av deras gärningar

 2. Det kanske är så att skyltarna är uppsatta felaktigt. Att de inte följer regelverket som finns. Många skyltar som jag sett har varit helt felaktigt uppsatta tex för nära rondell, korsning mm.

 3. Haparanda är ett laglöst samhälle idag! man ser överträdelser av lagar hela tiden när man kör genom stan, 9-10 åringar som röker helt öppet, 3 st på mopeder och utan att använda hjälmar , Epa traktorer som kör i dubbla tillåtna hastigheter, folk som går omkring höga som hus på stan, folk som sitter och super utanför Coop! m.m

  • Oj,oj,oj!
   Så illa?
   Jag måste skaffa mig nya glasögon att se med. Min bild av Happis barn- och ungdomar är inte så mörk och negativ. Kan vi inte gemensamt vända utvecklingen och lyfta fram ungdomar mer?
   Inte trycka ner dem i dessa forum.

  • laglös stad haha…
   Du gör en lista med småbus i jämförelse med storstädernas Våldtäkter, Rån, Mord, Skjutningar, Beskyddarverksamhet å diverse.

   Samma några få som alltid brusar här i kommentarerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.