fbpx

Stärkt förtroendet för statsministern

TORNEDALEN: Statsminister Stefan Löfvens förtroende ökar hos svenska folket under coronakrisen, enligt en mätning som DN/Ipsos har genomfört. 

I DN/Ipsos aprilmätning har 44 procent av de tillfrågade uppgett att de har stort förtroende för Stefan Löfven. Det är en ökning med 16 procentenheter sedan den senaste mätningen, innan coronakrisen som genomfördes i slutet av januari.

Stigande stöd för statsministrar och deras partier i kristider är ett bekant mönster från tidigare kriser, som även syns i andra länder nu under pandemin, enligt DN.

Den enda partiledaren som i mätningen visar på tappat förtroende är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Där har väljarnas förtroende sjunkit med tre procentenheter, från 30 till 27 procent och han tappar från en tredje till en femte plats.

Jonas Sjöstedt (V) har ökat förtroende hos väljarna sedan januari med en procent och Sjöstedt hamnar på andra plats, efter Stefan Löfven i förtroendemätningen.

Både KD:s Ebba Busch 34 procent och M:s Ulf Kristersson 31 procent noteras för ett något ökande förtroende. Annie Lööf (C), som är föräldraledig, ligger still på 25 procent.

Längst ner finns Liberalernas Nyamko Sabuni 13 procent och Miljöpartiets bägge språkrör Isabella Lövin 14 procent och Per Bolund 13 procent.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Stärkt förtroendet för statsministern

 1. Ibland är kommentarerna här underhållande. ”Sverige är ett underligt land” och jämförelsen mellan Kim Jong Un och Stefan Löfven är mästerliga.

 2. Det blev stora rubriker när Kim Jong-un var försvunnen ett tag. Ingen saknar Stefan Löfven….enda livstecknet från honom är något Instagram meddelande…
  ..

 3. Sverige har fler döda av coronaviruset än övriga Nordens länder har tillsammans. Fler döda än betydligt större länder som t.ex. Japan, Thailand och Australien.
  Detta p.g.a. att Sveriges styrande valde fel väg och inte stängt landet.

  Trots detta, stödet för S och Lövet ökar.

  Sverige är ett underligt land.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF