Vandrade för ökad trygghet

HAPARANDA: I torsdags genomfördes en trygghetsvandring i Haparanda i syfte att göra utemiljön tryggare.

Trygghetsvandringar utförs runt om i kommuner under mörka tider för att identifiera vilka platser och områden som medborgare kan uppleva som otrygga.

Med på vandringen i Haparanda var bland andra kommunens säkerhetssamordnare Per Johansson och kommunpolisen Mikael Engren.

Engren uppger för Haparandabladet att kommunen hade denna gång valt att vandra i områden där personal jobbar kvällar och nätter. Exempelvis där  hemtjänstpersonal rör sig.

– Och när vi ändå var i farten tittade vi även på det trafikmässiga, och då framför allt hur belysningen är runt boenden och parkeringar, för att öka trygghetskänslan.

Enligt honom är det också viktigt att ta bort skymmande buskage i mörka områden, både ur ett trygghetsperspektiv och ur trafiksäkerhetshänseende.

– När det gäller trygghetsvandringar har alla kommuner i östra Norrbotten potential att förbättra sig, säger Engren.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Vandrade för ökad trygghet

  1. Ständigt denne Lamotte han retar upp folk och sen säger han att att han ska komma dit allt för att skapa konfrontation.

  2. Bra initiativ! Inte för att Haparanda känns otryggt men promenader är bra för hälsan. Vandrade runt stan flera gånger i veckan kvällstid men det enda ”otrygga” jag noterade var osandade och oplogade trottoarer. Gillar inte att relativisera (jämföra med) eftersom det är ett gammalt opportunitiskt knep, men ibland är det effektivt…. om ni tycker Haparanda är otryggt på stan kan ni jämföra med Trollhättan (som exempel). Se vad frilansjournalisten Joakim La Motte med bakgrund på SVT och Uppdrag granskning mötte i Kronogården i veckan.

  3. har läst om detta med trygghetsvärdar ute på kvällar …i många kommuner är dom anställda av just kommunen och i det flesta fall är det hitresta som blivit anställda för detta arbete, en del kommuner har dom som nå sorts värdar på publika transportmedel…trygghetsvärdar och Gatuvärdar är nåt som ökar i övriga riket …hur är det måntro i HPDA…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.