fbpx

Vandrade för ökad trygghet

HAPARANDA: I torsdags genomfördes en trygghetsvandring i Haparanda i syfte att göra utemiljön tryggare.

Trygghetsvandringar utförs runt om i kommuner under mörka tider för att identifiera vilka platser och områden som medborgare kan uppleva som otrygga.

Med på vandringen i Haparanda var bland andra kommunens säkerhetssamordnare Per Johansson och kommunpolisen Mikael Engren.

Engren uppger för Haparandabladet att kommunen hade denna gång valt att vandra i områden där personal jobbar kvällar och nätter. Exempelvis där  hemtjänstpersonal rör sig.

– Och när vi ändå var i farten tittade vi även på det trafikmässiga, och då framför allt hur belysningen är runt boenden och parkeringar, för att öka trygghetskänslan.

Enligt honom är det också viktigt att ta bort skymmande buskage i mörka områden, både ur ett trygghetsperspektiv och ur trafiksäkerhetshänseende.

– När det gäller trygghetsvandringar har alla kommuner i östra Norrbotten potential att förbättra sig, säger Engren.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Vandrade för ökad trygghet

  1. Ständigt denne Lamotte han retar upp folk och sen säger han att att han ska komma dit allt för att skapa konfrontation.

  2. Bra initiativ! Inte för att Haparanda känns otryggt men promenader är bra för hälsan. Vandrade runt stan flera gånger i veckan kvällstid men det enda ”otrygga” jag noterade var osandade och oplogade trottoarer. Gillar inte att relativisera (jämföra med) eftersom det är ett gammalt opportunitiskt knep, men ibland är det effektivt…. om ni tycker Haparanda är otryggt på stan kan ni jämföra med Trollhättan (som exempel). Se vad frilansjournalisten Joakim La Motte med bakgrund på SVT och Uppdrag granskning mötte i Kronogården i veckan.

  3. har läst om detta med trygghetsvärdar ute på kvällar …i många kommuner är dom anställda av just kommunen och i det flesta fall är det hitresta som blivit anställda för detta arbete, en del kommuner har dom som nå sorts värdar på publika transportmedel…trygghetsvärdar och Gatuvärdar är nåt som ökar i övriga riket …hur är det måntro i HPDA…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.