fbpx

Vandrade för ökad trygghet

HAPARANDA: I torsdags genomfördes en trygghetsvandring i Haparanda i syfte att göra utemiljön tryggare.

Trygghetsvandringar utförs runt om i kommuner under mörka tider för att identifiera vilka platser och områden som medborgare kan uppleva som otrygga.

Med på vandringen i Haparanda var bland andra kommunens säkerhetssamordnare Per Johansson och kommunpolisen Mikael Engren.

Engren uppger för Haparandabladet att kommunen hade denna gång valt att vandra i områden där personal jobbar kvällar och nätter. Exempelvis där  hemtjänstpersonal rör sig.

– Och när vi ändå var i farten tittade vi även på det trafikmässiga, och då framför allt hur belysningen är runt boenden och parkeringar, för att öka trygghetskänslan.

Enligt honom är det också viktigt att ta bort skymmande buskage i mörka områden, både ur ett trygghetsperspektiv och ur trafiksäkerhetshänseende.

– När det gäller trygghetsvandringar har alla kommuner i östra Norrbotten potential att förbättra sig, säger Engren.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Vandrade för ökad trygghet

  1. Ständigt denne Lamotte han retar upp folk och sen säger han att att han ska komma dit allt för att skapa konfrontation.

  2. Bra initiativ! Inte för att Haparanda känns otryggt men promenader är bra för hälsan. Vandrade runt stan flera gånger i veckan kvällstid men det enda ”otrygga” jag noterade var osandade och oplogade trottoarer. Gillar inte att relativisera (jämföra med) eftersom det är ett gammalt opportunitiskt knep, men ibland är det effektivt…. om ni tycker Haparanda är otryggt på stan kan ni jämföra med Trollhättan (som exempel). Se vad frilansjournalisten Joakim La Motte med bakgrund på SVT och Uppdrag granskning mötte i Kronogården i veckan.

  3. har läst om detta med trygghetsvärdar ute på kvällar …i många kommuner är dom anställda av just kommunen och i det flesta fall är det hitresta som blivit anställda för detta arbete, en del kommuner har dom som nå sorts värdar på publika transportmedel…trygghetsvärdar och Gatuvärdar är nåt som ökar i övriga riket …hur är det måntro i HPDA…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.