fbpx

Vattenläcka på Sunderby sjukhus

Strax före 22-tiden under söndagskvällen upptäcktes en stor vattenläcka på Sunderby sjukhus.

Region Norrbotten uppger i ett pressmeddelande  att vatten hade trängt in på plan ett på sjukhuset, samt att räddningstjänst och regionens fastighetsjour jobbar med att pumpa ut vattnet, som har börjat att sjunka undan.

Sjukhusledningen arbetar med att se över sjukhusets vitala funktioner och ser i nuläget inga hot mot dessa.

Jonas Thörnqvist, divisionschef på Länssjukvård 1, har för P4 Norrbotten uppgett att 16 miljoner liter vatten har läckte ut.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Vattenläcka på Sunderby sjukhus

  1. Det verkar som om Sunderby sjukhus inte har vaktmästare som går ronder i dom nedre våningarna, ”2 våningar under marknivån”, den mängd vatten som trängt in i lokalerna är en så stor mängd att det måste ha pågått under en längre tid, kanske under minst en vecka, varningssignalerna att dräneringspumparna är ur funktion måste ha ignoerats, samt att många givare måste ha tolkats som om det var fel på signalerna, SKANDAL!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.