fbpx

Nu bygger vi om HBwebben!

HBWEBBEN: Nu börjar vi bygga en ny version av HBwebben och då är vi självklart nyfikna på vad ni läsare tycker att vi ska tänka på. Dela gärna med dig av dina tankar och synpunkter!

Haparandabladet är en tidning i ständig utveckling, både på papper och digitalt. Några exempel från de senaste månaderna:

  1. I december kom en ny e-tidning som bland annat innehåller både pdf och artikelläge, artiklar som ljud och ett sökbart arkiv.
  2. I januari kom appar för Apple och Android  för den som vill läsa tidningen i mobil eller på läsplatta. I appen går det bland annat att spara tidningar för läsning i offlineläge.
  3. I januari byggde vi också en ny version av haparandabladet.se med fokus på kundservice, tydliga erbjudanden och att underlätta för den som vill bidra med material till tidningen.
  4. Vi har också blåst liv i vårt Instagramkonto och använder det nu bland annat för morgonuppdateringar på produktionsdagar, som också publiceras på Facebook

Men nu är det alltså dags för nästa steg: att bygga en ny version av HBwebben, och därför ber vi er läsare om hjälp:

  1. Vad är bra och vad är dåligt med HBwebben idag?
  2. Saknar du något på HBwebben idag?
  3. Vad tycker du är viktigast att vi tänker på när vi bygger den nya webben?
  4. Andra synpunkter eller tips?

Vi är tacksamma för alla synpunkter och frågor!

Kommentera här eller mejla redaktion@haparandabladet.se.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

27 kommentarer på “Nu bygger vi om HBwebben!

  1. Svenne betalar: läs på om hur pengar skapas, t.ex på riksbank.se.
    PS: kort version, pengar skapas av både Riksbanken och affärsbankerna med ett tryck på datorns tangentbord.

    Guldreserven finns faktiskt kvar,den 31 december 2019 ägde Riksbanken 125,7 ton guld(värde ca 57,5 miljarder).
    Varav ca 50% förvaras hos Bank of England och ca 15% i USA

  2. Tycker att ni kan moderera hårdare mot svammel som inte har med ämnet att göra men inte censurera angrepp mot politiker och andra makthavare i samhället som burit sig illa åt när ämnet medger, dom ska hängas ut, räcker väl med att dom i stort är straffriförklarade.
    Tendensen att mörka bara för att ni kan få PK maffian på er är varken smickrande eller särskilt förtroendeingivande.
    Lägg lite mindre tid på att ringa sos och sedan skriva om skitsaker som o-besiktade släp och dylikt.

  3. Trodde mig vara ensam om censurering vilket är en belastning för demokratin, när medborgarnas personliga erfarenheter tillåts nå ut till allmänheten. De är vi som har makten att bedöma vad vill ta till sig, annars ingen demokrati. Vi lever idag i diktatursamhället med en åsikts uttryck tillåts komma ut, den politiskt utvalda åsikten. Folk vill bestämma över sin skog tillåts betala skatt men inte förvalta sin skog efter behov, vilket staten avgör.

  4. Ferum: Riksbanken har inga pengar. Dom lånar pengar. Det var många sekel sen Riksbanken hade eget kapital. Vi har knappt någon guldreserv kvar. De som är kvar ligger i usa.

  5. Svenne betalar: Ta reda på kunskaper innan du skriver. Riksbanken lånar inte, den skjuter till uppemot 500 miljarder kronor.

  6. Axel Andén: Har MSB dykt upp på HB angående Corona? Har vänner och bekanta i Stockholm som påstår att dom sitter i möten i alla mediahus, tillochmed på lokaltidningarna. Ingen kritik mot myndigheterna får förekomma under pandemin. Media censurerar sig själva. Demokratin är satt ur spel. Sverige liknar mer och mer en bananrepublik. Sverige är ute på en falig väg. Vi alla måste försvara demokratin. Alternativet är förödande för landet. Förutsätter att Haparandabladet står upp för demokratin. Stå på er och kom ihåg pennan är starkare en svärdet..

  7. Att på allvar fundera över hur kommentatorsfältet ska vara utformat och om det behövs finnas på varenda artikel. Det är inte censur, det handlar om att bibehålla balans och kvalitet och att detta är en seriös tidning, inte Flashback. Intrycket av hela hemsidan sjunker när stammistrollen vaknar vid sina tangentbord. Man hoppas att de inte representerar befolkningen i stort, men det känns ju så tyvärr.

    Fler bilder i artiklarna hade varit intressant. 🙂

  8. Skulle vilja läsa en artikel om Riksbankens nya lån.
    500 miljarder kronor som ska delas ut till stor företagen.
    1. Är lånen knutna till dollarn eller euron?
    2. Hur stor är räntesatsen?
    3. Hur och när skall lånen betalas?
    4. Vad kommer det kosta skattebetalarna per capita i framtiden?

  9. Har förslag om artiklar i nästa nummer av Haparanda bladet,
    angående influensan.(pandemi)
    1. Vad händer på börsen.
    2. Kommer ekonomin att krascha,
    lokalt,nationellt, globalt?
    3. Ska man som små sparare sälja sina aktier?
    4. Kan man lita på bankerna?
    5. Kommer det finnas pengar i bankomaterna? (elen)
    6. Hur blir det med räntan?
    7. Kommer man att kunna köpa mat i butikerna? (elen)
    8. Skall man ta ut sina pengar från bankkontot?
    9. Kommer myndigheterna att fungera?
    10. Skall man hamstra mat,bensin
    Ved mm?

  10. ”….borde vi publicera alla Fria Ord-texter på Hbwebben för att få mer diskussioner om lokal politik?”
    Ja!!!

  11. Publicera inte anonyma insändare, det är annars Tornedalingars signum att skriva anonymt och inte stå för vad man tycker.

  12. Jag lyfter på hatten för HB som fortfarande låter folk kommentera. De flesta tidningar brukar ta bort kommentatorsfunktionen då det alltför ofta spårar ur. Folk kan vräka ur sig vad som helst. Det blir givetvis en stor arbetsbelastning för adm att kontrollera och ta bort olämpliga inlägg. Tyvärr så behövs en viss censur. Många skriver i affekt och ibland så haglar personangreppen där politiker beskylls för det ena och det andra. Sådana inlägg borde tas bort. Folk glömmer bort att bakom ett beslut så finns det flera politiker. Folk siktar in sig på att ”hata” en viss politiker.

  13. AKTUELLT i Haparandaborde borde vara med. Alltså att man har alla aktuella händelser, allt från olika kulturaktiviteter (teater filmer etc) till marknader, kanske även politiska möten, skolaktiviteter, sportevenemang, förändringar i samhällstjänster, information om hälsofaror (t ex coronavirus), sommarjobb åt ungdomar och andra platsannonser etc.
    Företag borde använda Hbwebben för reklam, vilka erbjudanden de har olika veckor, vilka tjänster de erbjuder.
    Det är roligt att läsa om olika yrken, vad folk gör, bra och dåliga sidor i olika yrken. Likaså om olika samarbetsprojekt städer, länder emellan.

  14. Tack för alla synpunkter! Många handlar om hur vi modererar läsarkommentarer, och vi tar med oss det när vi ska diskutera hur vi ska jobba med den nya sajten. Men nu är vi framför allt nyfikna på hur ni vill att sajten ska se ut och vilka funktioner och vilket innehåll den ska ha? Det gäller så klart också kommentarerna, tex: ska vi lyfta upp dem mer, lägga till fler funktioner, som att gilla eller ogilla dem, borde det krävas inloggning för att kommentera (Som Kalle Blomqvist är inne på) borde vi publicera alla Fria Ord-texter på Hbwebben för att få mer diskussioner om lokal politik?

  15. Hmmm…. Varför inte ställa kravet att man måste logga in sig med BankID för att kunna kommentera en artikel?? Dels behöver ni inte ”censurera” som många ovan i kommentarerna önskar, dels blir troligtvis kvalitén samt serositeten bättre??

  16. Jo som några säger här håller jag med. Mer granskande på våra politiker.

    Var en gång en artikel att ni skulle granska kommunens vikariesystem. Men blev en artikel och nästa handlade nästan bara om hur några chefer tagit illa upp.

    Sedan var det tyst från tidningen. Blev ni anmälda för någon personangrepp?

    Detta hände för flera år sedan och då blev jag besviken på tidningen när granskningen lades ner.

  17. Bara refuseringar, bara drägel. En censurering utan dess like bidrar heller tillnågon utveckling, vi med erfarenheter tillbaka i livet är satt på med munkavle. Hur ska framtiden formas, tänker HB när inga ( dyrbara) erfarenheter tillåts för ny framförhållning. Börja om från noll för varje gång. Vad ska erfarenheter vara tillgång i så fall?

  18. Sluta med censur som pågår. Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469) gäller i Sverige men som inte efterlevs på Haparandabladet i dagsläget.

  19. de tar för lång tid å granska insändare, samt eran censur är för hård eftersom ni borde vara mycket hårdare på de som valt att vara politiker.

  20. Gör nu inte en massa betalväggar som många andra gör.

    Jag tycker det är ju ok ta betalt. Men det jag ej tycker är ok att man sätter in det på google som sökresultat osv.

    Varit med om det flera gånger när man googlat och hamnat hos konkurrerande tidningar. Är visserligen googles fel att dom tillåter det. Men man blir bara förbannad på dessa sök.

    Men jag tror ändå den delen är bra som nu när ni har en helt låst del där premiumnyheter kommer och sen lägger några kortare versioner på nätet helt öppet.

    Kommentarer borde vara mera öppet så mer kommer in. Idag verkar det granskas lång tid.

  21. Färre ”notiser” om påkörda renar och polisärenden typ någon som åkt fast för fortkörning eller för hög promillehalt. Känns ju helt ointressant.
    Artiklar som skapar debatt och är intressanta för Tornedalens utveckling. Grävande journalistik. Ett tag var varannan artikel om Kalix vilket gjorde att jag inte besökte HBW på månader. Bra att ni nu har fler artiklar än tidigare. Våga granska våra politiker mer. De som styr. Främst i Ötå.

  22. Snabbare på nyheter som berör Haparanda .. idag är NSD ledande på nyheter från Haparanda. Som det är idag så är nyheter i HB ” gamla nyheter” och vem vill betala för det ?

    • Pratar du om HBwebben eller tidningen nu? För på HBwebben är det ju ingen som betalar för några nyheter. Har du några exempel på nyheter som NSD var före HB med?

  23. Ni borde sluta censurera och ändra i de kommentarer man skriver till era artiklar. Får väl se om den här tas med utan ändringar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF