fbpx

Premiär för nya HBwebben

HBwebben har under helgen bytt skepnad. Sajten ska fortsätta vara gratis men även börja lyfta innehåll från papperstidningen. Det kommer också att bli större fokus på lokala diskussioner.

Haparandabladet har utvecklat sina digitala plattformar det senaste halvåret. Först kom den nya e-tidningen, sedan appar för Iphone och Android och sedan en ny hemsida för kundservice med bland annat möjligheten att betala med kort.

Nu är det dags för nästa steg när den nya HBwebben snart ser dagens ljus.

– Den kommer precis som förut att vara gratis och öppen för alla, däremot kommer vi bli bättre på att visa upp artiklar vi publicerat i tidningen, och det kommer också att gå att kommentera dem även för icke-prenumeranter, säger tidningens chefredaktör Axel Andén som också är den som byggt den nya sajten.

När Haparandabladet frågade läsarna om vad de önskade med den nya HBwebben var det många som tyckte att den skulle fortsätta vara gratis. När det gäller läsarkommentarerna var det ungefär lika många som tyckte att tidningen måste ”sluta censurera” som de som tyckte att modereringen måste bli hårdare.

– Självklart behöver det inte betyda att vi ligger på rätt nivå, men det var ändå intressant, säger Axel Andén.

Målet är att den nya sajten ska bli bättre på att lyfta innehållet och lättare att navigera på. Det finns underavdelningar för Haparanda, Övertorneå, Pajala och Fria Ord. Nya funktioner är exempelvis möjligheten att dela och gilla artiklar på sociala medier.

Diskussionerna kommer fortsatt spela en viktig roll, och Haparandabladet kommer att börja publicera Fria Ord från varje tidning på sajten för att läsarna ska få en möjlighet att diskutera dem.

– Det finns mycket annat vi vill göra med den nya sajten som vi får återkomma till. Bland annat nya lösningar för annonsörer som vill berätta en historia och kanske en speciell form för platsannonser. En annan sak vi har funderat på är att ge föreningar en möjlighet att själva publicera exempelvis matchreferat direkt på sajten. Men i ett första steg vill vi nu lansera en rak och enkel nyhetssajt med uppdaterat funktionalitet, säger Axel Andén.

Han uppmanar också annonsörer, föreningar och privatpersoner som vill diskutera möjligheter med den nya sajten att höra av sig till honom.

– Alla förslag, idéer och frågor är välkomna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Premiär för nya HBwebben

 1. Jag har ramlat in här för att jag såg Joakim Jardenbergs intervju med Axel Andén, och jag är jätteimponerad av hbwebben! Jag som bor i Eskilstuna kommer fortsättningsvis att läsa om nyheterna i Haparanda oftare än om det som händer här hemma …

  • Tack, det var roligt att höra! Men jag tycker nog att du ska ge även EK en chans, de gör viktiga granskningar!

 2. Både och!
  Rubrikerna och nyheterna känns bra och på rätt plats men de senaste ”senaste nytt” borde ligga till väster på sidan.
  Får också en liten känsla av rörighet jmf med den tidigare HBwebben.

  • Går det att köpa en enskild tidning…?
   Finns kanske en speciell artikel som är extra intressant.
   Nu tänkte jag en e-tidning.
   Engångskostnad.

   • Inte just nu, men det är en bra idé. Det skulle ju kunna funka bra med kortbetalning.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka