fbpx

HBwebben sticker ut

Haparandabladets chefredaktör Axel Andén intervjuas av Joakim Jardenberg. Se inslaget nedan.

HB:s vägval när det gäller webben väcker uppmärksamhet långt utanför Tornedalen. I morse intervjuades chefredaktören Axel Andén om varför HB fortfarande har en öppen sajt där alla får kommentera.

Inslaget skulle egentligen handla om att HB väljer att själva bygga sin sajt från grunden, men kom att handla om mycket annat, som effekterna av den stängda gränsen och allt som är unikt med Tornedalen.

Några saker som gör att HBwebben sticker ut är att sajten fortfarande är öppen, i en tid när i stort sett alla andra tidningar låser sina sajter för alla som inte prenumererar. Däremot kommer HB på den nya webben att börja visa upp material från e-tidningen.

En annan sak som gjorde stort intryck på intervjuaren är att HBwebben behållit sina öppna kommentarsfält när de flesta andra stängt dem eller begränsat dem till inloggade användare.

– De tillför en nerv till sajten, att det inte bara är det som kommer från redaktionen som hamnar där, säger Axel Andén i intervjun.

Intervjun går att se här:

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “HBwebben sticker ut

  1. HB gör det bra där. Så länge ni inte censurerar hövligt skrivna kommentarer. Fortsätt så. 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.