fbpx

HBwebben sticker ut

Haparandabladets chefredaktör Axel Andén intervjuas av Joakim Jardenberg. Se inslaget nedan.

HB:s vägval när det gäller webben väcker uppmärksamhet långt utanför Tornedalen. I morse intervjuades chefredaktören Axel Andén om varför HB fortfarande har en öppen sajt där alla får kommentera.

Inslaget skulle egentligen handla om att HB väljer att själva bygga sin sajt från grunden, men kom att handla om mycket annat, som effekterna av den stängda gränsen och allt som är unikt med Tornedalen.

Några saker som gör att HBwebben sticker ut är att sajten fortfarande är öppen, i en tid när i stort sett alla andra tidningar låser sina sajter för alla som inte prenumererar. Däremot kommer HB på den nya webben att börja visa upp material från e-tidningen.

En annan sak som gjorde stort intryck på intervjuaren är att HBwebben behållit sina öppna kommentarsfält när de flesta andra stängt dem eller begränsat dem till inloggade användare.

– De tillför en nerv till sajten, att det inte bara är det som kommer från redaktionen som hamnar där, säger Axel Andén i intervjun.

Intervjun går att se här:

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “HBwebben sticker ut

  1. HB gör det bra där. Så länge ni inte censurerar hövligt skrivna kommentarer. Fortsätt så. 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.