fbpx

470 bötfällda för störande musik

Av totalt 470 ordningsböter för hög musik har 50 delats ut i Polisregion Nord.

Sedan 1 juli har polisen haft möjlighet att utfärda ordningsböter på plats till personer som spelar hög och störande musik, exempelvis från en bil. Sedan dess har polisen utfärdat totalt 470 ordningsböter i landet. Flest böter för hög musik har skrivits ut i Polisregion Bergslagen, totalt 281.

I Polisregion Nord har totalt 50 ordningsböter utfärdats under de två månaderna, 30 i juli och 20 i augusti.

Sedan 1 juli får polisen även utfärda böter för störande och onödig körning med fartyg, enligt sjölagen. Bestämmelsen gäller alla båtar, men bakgrunden uppges vara problem med störande vattenskoteråkning.

Under perioden juli-augusti har totalt 20 ordningsböter utfärdats i landet – dock ingen i Polisregion Nord.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “470 bötfällda för störande musik

 1. Jag tycker det är mer störande med alla hundar som skäller ute hela dagarna, särskild Grankullen!

  • Hundar som skäller gör nytta. De varnar för personer som inte hör hemma i området. Om de skäller på dig kanske de tycker att du ser lite skum ut?

 2. Bötesbeloppen är för låga och då bryr sig ingen om att följa dessa.
  Höj till 5000:- vid första tillfället och plussa på med 5000:- vid varje påföljande tillfälle så blir det nog slut med störandet ganska fort.

 3. Det är föräldrar som vill vara kompisar med sina barn, köper dyra fordon som görs om till A-traktorer och ger pengar så dom kan stoppa in en ljudanläggning som har hög effekt med mycket bas.
  Ett egoistiskt betende helt enkelt , där några få fordon åker runt och stör hela stan !
  Det är bara Sverige som har A-traktorer som fordonstyp men vem är förvånad ?

 4. Visst är det jobbigt att behöva lyssna på andras musik när man själv försöker sova eller kanske söva sina barn, men nog finns det värre saker i trafiken som polisen borde lägga mer resurser på. Mer störande tycker jag personligen att den höga musiken i vissa butiker är. För att inte tala om på vissa arbetsplatser jag har haft genom åren. Om någon exempelvis kör förbi med sin lilla epa och dunkar musik kanske man störs en liten stund, men att behöva stå ut med hög musik (särskilt sådan som man själv inte gillar) hela dagar är nog mer skadligt för folkhälsan.

 5. Ferguson bor inte ute på vischan men har själv varit ung en gång i tiden och kanske spelat lite hög musik. Bättre det än många andra gangsterfasoner som finns i samhället.

 6. Musik i all ära , men när du hör ett dunkande in till ditt bostad kl 2- 3 på natten så får du lust att spränga dessa fordon som kör fram o tillbaka o dunkkar musik på natten,normalt folk sover den tiden eller försöker iaf. El. Ferguson bor väll ute i bushen o är ej berörd av denna musikdunk ?

 7. Håller helt med Från Holmen. Tycker att man ska lägga krutet på att få bort alla som kör i fyllan eller drogpåverkade och även sådan som kör som idioter genom bebyggelse. Vad jag vet så har ingen tagit skada av musik som spelas med lite volym. Dagens Sverige i ett nötskal.

 8. Lite svårare att bötfälla bilister som ej respekterar väjningsplikt, ej använder blinkers eller fotgängare som går på fel sida av allmän väl trafikerad landsväg…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.