fbpx

Förarbevis för vattenskoter kan införas

Vattenskotrar har varit ett stort samtalsämne under sommaren. Nu vill infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) se en förändring.

– Flertalet olyckor sker bland de som är äldre. Men sen kan man fråga sig om barn ska köra något med en sådan betydande motorstyrka, sa Tomas Eneroth under en pressträff.

Enligt infrastrukturministern får det vara ”slutlekt” och Transportstyrelsen har fått i uppdrag att utvärdera åldersgränsen på 15 år, och huruvida gränsen ska höjas.

Regeringen vill också att frågor om obligatorisk utbildning och förarbevis för vattenskoter utreds.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Förarbevis för vattenskoter kan införas

 1. Förarbevis behövs även för fritidsbåtar samt skatt på båda, då betalar även dom rika för sitt fritidsintresse.

 2. Enda sättet att få bort vattenskotern och därtill hörande olyckor är att förbjuda det helt och hållet. Alla som har den är bara för att leka med den. Var är miljöpartisterna som vill ha bort allt användande av fossila bränslen till 2030?

  • Visst helt rätt. Men tänk att en liten örfil ska delas ut till MP även i detta fall – landets mest förlöjligade parti! Obs röstar ej på Mp.

  • Tyvärr gick det väl inte att förbjuda eller ens inskränka dem p.g.a. eländet EU. Räknas som båt eller vad det var.

 3. Mycket bra med förarbevis!
  Ljudnivån bör oxå regleras på båtar och skotrars motorer.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka