fbpx

”Åk inte över gränsen i onödan”

Haparanda stad uppmanar medborgare att inte åka över gränsen i onödan.

Vid torsdagens möte med ledningsgruppen för Provincia Bothniensis diskuterades det allvarliga läget vad gäller smittspridningen av covid-19 och vad som kan göras.

Haparanda stad beslutade i och med detta att gå ut med en uppmaning om att medborgare inte ska åka över gränsen om det inte är arbetsrelaterat, eller absolut nödvändigt.

– Och det gör vi som ett led i att vi även i fortsättningen ska kunna ha gränsen öppen, och inte riskera en ny nedstängning, så som det var i våras och somras innan gränssamfundet infördes med undantag för gränsbor, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C) till Haparandabladet.

Han säger vidare att Torneåbor är sedan tidigare uppmanade att inte resa över gränsen, men att han kommer att föreslå att ledningen i Torneå går ut med den uppmaningen än en gång.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “”Åk inte över gränsen i onödan”

 1. finns inget annat än hemvärnet för att bevaka gränsen med deras femtiotals mundering så att man skämmas ända ner till fotknölarna. låt bli.

 2. Det är verkligen konstigt att finnar får komma till Haparanda och handla snus med mera. De har rättigheterna röra sig fritt. Men vi som bor i Haparanda och Sverige är skyldiga till deras smittspridning. Egentligen borde svenska gränsen stängas så att finnarna får inte komma till Haparanda och Sverige. Bara tillåta arbetsrelaterande gränspassering. Men tyvärr gör inte Sverige så….??

 3. Ja, det hade varit bättre, men då hade den svenska gränspolisen frusit om både fingrar och tår. Har vi ens någon gränspolis? Jag har då aldrig sett någon. All arbetsrelaterad trafik är heller inte nödvändig

 4. För att skydda den finska befolkningen mot corona, och för att skydda oss svenskar mot onödig trängsel i butikerna, borde man åtminstone tillfälligtvis tillåta snusförsäljning i Finland. Det skulle dessutom hjälpa finnarna att sluta röka och därmed vara bra för den finska folkhälsan på lång sikt. Gränskontrollanterna har nog ändå viktigare saker att fokusera på än snus.

  • Låter logiskt det du skriver men ytterst långsökt, hade det inte varit bättre om svenska gränspolisen ställt sig ute i kylan och enbart börjat släppa in arbetsrelaterad trafik?

   • Finland borde söka undantag i EU reglementet för att få börja sälja snus, det skulle hjälpa alla inblandade.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.