fbpx

Årets förtroendebarometer har släppts

Förtroendet för det svenska valsystemet toppar i förtroende bland samhällsinstitutioner, medan Systembolaget toppar förtroendet bland företag.

Det visar Förtroendebarometern 2023 som tagits fram av Kantar Public på uppdrag av Medieakademin.

Undersökningen har genomförts årligen sedan 1997. I barometern omfattas ett ett urval av centrala samhällsinstitutioner som exempelvis riksdagen, storföretag, dagspressen och radio-tv. Vanligtvis ligger det totala antalet mätobjekt på mellan 60 och 70 stycken.

Siffrorna som nämns i texten anger procentandelen mycket/ganska stort förtroende. I årets förtroendebarometer tappade regeringen mest förtroende från 2022, från 50 procent till 34 procent.

I botten av Förtroendebarometern 2023 totalt sett hittas de sociala medierna Twitter (fem procent), Facebook (fem procent) och TikTok (två procent). I toppen ligger Valsystemet i Sverige (78 procent), Universitet/högskolor (71 procent) och Systembolaget (71 procent).

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Årets förtroendebarometer har släppts

  1. Man är höginkomsttagare redan vid 48t i månaden. Det är väldigt många som ligger pendlar på dessa summor i månaden.

  2. en skattesänkning på 16 MILJADER kr för höginkomsttagare de kommer inte att spä på inflationen enl höger regeringen. men en höjning av bostadsbidragen med 500 kr per månad är helt förkastligt för det höjer inflationen. vad säger ni SD som röstar på partiet till höger. så fort buchen öppnar munnen så ljuger hon. jag vet för jag kollar på alla riksdagsdebatter i svt forum. gör ni också det. så har ni facit.

  3. alltså från 50 % till 34 % och ingen kommentar till det. ok det är ju naturligt att en höger tidning som HB inte vill säga att det är förtoendet från (s) till den extrem högerregering vi har nu. varför försöker hb mörka att det går åt fanders med er extrema razi regering? svar emotses?

  4. varför säger högern i HB inte nått om den högsta förtroendet för en (S) regering? mot en höger regering? jag vet varför. och inget för förtroendet för svt. sr? som är högt. och mycket lågt för höger kanalen TV 4. varför inte info fakta? förnedringsprogram i höger kanalerna har kanske några 10 tusens tittare, tror främst ftån sd tittare och högern.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN