fbpx

Åtta nya poliser till Norrbotten

Idag börjar 723 nyutbildade poliser sina anställningar runt om i landet. Endast åtta av dessa börjar jobba i Norrbotten.

I fredags genomfördes avslutningsceremonier i landets sju polisregioner för de polisaspiranter som genomfört sista delen i polisutbildningen. Och idag, den 5 december, påbörjar de sina anställningar för att stärka den lokala närvaron.

Polisregion Nord får totalt 54 nya poliser, varav Norrbotten får åtta, Jämtland nio, Västerbotten 23 och Västernorrland14.

De polisregioner som får flest ny poliser är Polisregion Stockholm (totalt 208), Polisregion Syd (totalt 182) och Polisregion Väst ( totalt 127).

Av de nya poliserna har 669 gått grundutbildningen till polis medan 54 har gått den funktionsinriktade polisutbildningen.

– I ett allt mer allvarligt omvärldsläge utgör de nya poliserna ett viktigt tillskott i vårt brottsbekämpande uppdrag och bidrar till att öka den lokala närvaron. Arbetet med att bli ännu fler poliser fortsätter, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Åtta nya poliser till Norrbotten

  1. Glädjande att vi får fler poliser till Norrbotten samt till hela Sverige för den delen. Högre lön och mer lagstöd till dessa kämpar som arbetar med allt det mörka vi andra inte vet existerar och inte heller vill se.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN