fbpx

Nästan tusen antagna polisstudenter

924 personer har antagits till höstens utbildningsstart på polisskolan.

Den 30 augusti startade polisutbildningar på lärosätena i Växjö, Borås, Malmö, Stockholm och Umeå. För distansutbildningarna är platserna nästan fyllda på samtliga lärosäten.

I juni påbörjade också 68 personer den funktionsinriktade polisutbildningen.

– Det är mycket positivt att så många vill bli polis och har antagits till våra olika polisutbildningar i höst. Vi kan även se att platserna till våren har börjat fyllas. De närmaste åren behöver vi bli fler poliser och vi utvecklar därför hela tiden vårt arbete så att ännu fler ska söka och antas till våra polisutbildningar, säger Eva Årestad Radner, nationell samordnare för grundutbildningen, i ett pressmeddelande.

Tre veckor in på utbildningen fastställs det definitiva antalet på hur många som befinner sig i höstens utbildningsomgång. Utöver de antagna till nuvarande termin går ytterligare drygt 2.041 studenter grundutbildningen till polis, medan totalt 75 studenter läser den funktionsinriktade polisutbildningen.

Vidare uppges att polisutbildningen går att söka när som helst under året och det är möjligt att söka till två terminsstarter under ett år. Till våren 2022 är i nuläget 436 preliminärt antagna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Nästan tusen antagna polisstudenter

 1. Nu är det kris i Sverige . Vi måste anställa folk som kan möta det nya Sverige som styret gjort möjlig.Gjorde i England på 1800-talet.

 2. Här vill jag tillägga att jag känner till arbetande kvinnor i fasta förhållanden, som rent allmänt trivs med sitt liv, som röstar på SD. Vissa av övertygelse, vissa för att det anses som det minst dåliga alternativet just nu. Dina förutfattade meningar verkar inte särskilt grundade.

 3. Läste på annan plats…15 nya poliser i Stockholm efter miljardsatsning….minskade teoretiska och fysiska krav på presumtiva poliser har gett resultat, undrar om det påverkar polisens resultat vad anbelangar lösta brott…

  • Lägre fysiska krav kan nog vara bra. Ibland är det viktigare att kunna tänka, än att kunna springa fort eller lyfta tungt. Nu vet jag dock inte hur de teoretiska kraven ser ut …

 4. Ja Sossarnas Mantra om 10000 nya poliser kommer dom ej att klara av…Men om man nog ofta upprepar en lögn så blir den till slut accepterad ..Läste på annan Plats att kraven på Polisaspiranterna skall sänkas för att alla skall kunna ansöka. Allts Ponera nu om Regeringen tar tag i bristen på Sjukvårdspersonal/Läkare och helt resolut sänker utbildningens kravbild då får vi massor av ny Sjukvårdpersonal..

 5. Nu är det panik. M. Damberg har ju haft tics när han upprepar samma sak i varje intervju som han är med på, dvs, nu kommer det enorma mängder poliser ut på gatan. Sen kommer resultaten fram: många gallras ut från polisutbildningen. s

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.