fbpx

Även Tornedalsrådet uppmanar att undvika onödig trafik över gränsen

Finlands planer på att minska den gränsövergående trafiken har lett till flera uppmaningar om att undvika onödig trafik över gränsen.

Tornedalsrådet skriver i sin uppmaning att vardagen för boende vid gränsen underlättades när begreppet gränssamhälle inkluderade hela gränskommuner.

– När pandemiläget nu förändras behövs allas gemensamma ansvar för att hantera sjukdomssituationen och för att vårt dagliga liv vid gränsen ska fungera så bra som möjligt även i fortsättningen.

Därför uppmanas att boende på båda sidor av gränsen undviker onödiga resor över gränsen.

Dessutom uppmanar Tornedalsrådet att de som vistas på den finska sidan använder sig av munskydd – enligt finsk rekommendation.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Även Tornedalsrådet uppmanar att undvika onödig trafik över gränsen

  1. Pysykää suomalaiset suomessa ja Ruotsalaiset Ruotsissa niin ei tule tartuntoja puolin ja toisin !

  2. Vad räknas som onödiga resor eller nödiga resor? Åka till Finland och handla är det onödigt eller nödigt, var går gränsen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.