fbpx

Även Tornedalsrådet uppmanar att undvika onödig trafik över gränsen

Finlands planer på att minska den gränsövergående trafiken har lett till flera uppmaningar om att undvika onödig trafik över gränsen.

Tornedalsrådet skriver i sin uppmaning att vardagen för boende vid gränsen underlättades när begreppet gränssamhälle inkluderade hela gränskommuner.

– När pandemiläget nu förändras behövs allas gemensamma ansvar för att hantera sjukdomssituationen och för att vårt dagliga liv vid gränsen ska fungera så bra som möjligt även i fortsättningen.

Därför uppmanas att boende på båda sidor av gränsen undviker onödiga resor över gränsen.

Dessutom uppmanar Tornedalsrådet att de som vistas på den finska sidan använder sig av munskydd – enligt finsk rekommendation.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Även Tornedalsrådet uppmanar att undvika onödig trafik över gränsen

  1. Pysykää suomalaiset suomessa ja Ruotsalaiset Ruotsissa niin ei tule tartuntoja puolin ja toisin !

  2. Vad räknas som onödiga resor eller nödiga resor? Åka till Finland och handla är det onödigt eller nödigt, var går gränsen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.