fbpx

Tornedalsrådet föreslår Vinter-OS till Nordkalotten

Sveriges Olympiska kommitté har anmält sitt intresse för att arrangera vinter-OS 2030 i södra Sverige i samarbete med Estland.

I samband med detta går Tornedalsrådet ut med förslag om att kommittén bör överväga möjligheterna att arrangera vinter-OS i Nordkalotten i samarbete med Norge och Finland.

Förslaget motiveras bland annat med att det inte finns behov av konstsnö.

– Det skulle vara jätteviktigt om den skulle arrangeras här, men det är osannolikt att vinter-OS arrangeras i Sverige – enligt undersökningar har befolkningen ingen vilja att ha vinter-OS i landet, säger Eero Ylitalo och fortsätter:

– Men vi i styrelsen beslutade att ta tillfället i akt och lyfta fram att nästan allt som behövs för ett vinter-OS finns här i Nordkalotten. Tanken är att vända blickarna upp mot norr. Det känns tokigt att behöva använda konstgjord snö när det finns snö här.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tornedalsrådet föreslår Vinter-OS till Nordkalotten

  1. Befolkningen emot?!! Det är nuvarande svenska höger regeringen som inte har s.k. har råd att sponsra. Det är fakta!

  2. skäms ni inte . har ni inte nått viktigare att förhandla om än att gå ut med detta pressmeddelande. Jag skäms för att till höra denna genuina rent av svammelförening där det enda är att ge lite publicitet att ni över huvudtaget finns förutom era höga arvoden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.