fbpx

Tornedalsrådet föreslår Vinter-OS till Nordkalotten

Sveriges Olympiska kommitté har anmält sitt intresse för att arrangera vinter-OS 2030 i södra Sverige i samarbete med Estland.

I samband med detta går Tornedalsrådet ut med förslag om att kommittén bör överväga möjligheterna att arrangera vinter-OS i Nordkalotten i samarbete med Norge och Finland.

Förslaget motiveras bland annat med att det inte finns behov av konstsnö.

– Det skulle vara jätteviktigt om den skulle arrangeras här, men det är osannolikt att vinter-OS arrangeras i Sverige – enligt undersökningar har befolkningen ingen vilja att ha vinter-OS i landet, säger Eero Ylitalo och fortsätter:

– Men vi i styrelsen beslutade att ta tillfället i akt och lyfta fram att nästan allt som behövs för ett vinter-OS finns här i Nordkalotten. Tanken är att vända blickarna upp mot norr. Det känns tokigt att behöva använda konstgjord snö när det finns snö här.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tornedalsrådet föreslår Vinter-OS till Nordkalotten

  1. Befolkningen emot?!! Det är nuvarande svenska höger regeringen som inte har s.k. har råd att sponsra. Det är fakta!

  2. skäms ni inte . har ni inte nått viktigare att förhandla om än att gå ut med detta pressmeddelande. Jag skäms för att till höra denna genuina rent av svammelförening där det enda är att ge lite publicitet att ni över huvudtaget finns förutom era höga arvoden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.