fbpx

Badhusfrågan närmar sig beslut om etapp två

Foto: Eva Spiik
På måndagens kommunstyrelsensarbetsutskott, KSAU, var bygget av ny simhall och idrottshallar med som en punkt på dagordningen
Kommunalråd Nina Waara (S) säger att det har inte tillkommit något nytt i ärendet med den nya simhallen.
–  Vi  gick igenom alla handlingar igen och det skickades sedan vidare till kommunstyrelsen. Nu är det de politiska partierna som behöver diskutera internt om hur de står i frågan om hur de ställer sig till att Haparanda kommun ska gå vidare med etapp två i badhusbygget, säger kommunalrådet.
På tisdagkväll klockan 18.30 bjuder Alliansen in medborgarna till informations- och dialogmöte om bygget av simhall och sporthallar.
Haparanda kommuns tekniska chef Jimmy Henriksson och ekonomichef Hans Kenttä deltar i mötet som hålls i Haparanda stadshus fullmäktigesal.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Badhusfrågan närmar sig beslut om etapp två

 1. Haparanda behöver ett eget badhus som kan nyttjas av både barn/elever och vuxna under veckans alla dagar. Badhuset kan vara ett sätt att få turister att stanna kvar i Haparanda istället för att bara göra ett stopp på Ikea. Det är viktigt att badhuset håller öppet under sommarsäsongen så att både ortsbor och besökande kan roa sig.

 2. Min inställning är att vi ska bygga ett nytt badhus. Man ser att simkunnighet går ner i samhället nationellt. Fler drunknar. I kontrast till det så är valet enkelt. Syftet är enkelt, rädda liv.

  • Och när man nu för engångs skull satsar varför inte budgetera en slant till så kanske vi har något att erbjuda eventuella inflyttande familjer, våra nuvarande medborgare och turister/gäster. Så mycket mer kan inte ett hopptorn och kanske en eller två rutschkanor kosta i slutändan.

 3. Det här måste ju vara den längsta långbänk som skådats då frågan diskuterats i ca 30 års tid, om inte rent av längre?Min inställning är samma som tidigare,stäng badhuset och nyttja det befintliga i Tornio, sluta som politiker att leta efter argument för att slippa ta beslut hela tiden vilket tyder på enbart lek i sandlådan🤫

  • Hur tänkte du att simundervisningen för skolorna ska lösas?
   I dagsläget får eleverna inte den tid och simundervisning som behövs för att alla ska bli simkunniga. När badhuset fanns i Haparanda fick eleverna en-två simlektion/-er per vecka under 6 veckor på höstterminen och lika många under vårterminen = minst 12 tillfällen. Nu när skolan får strötider i Torneå badhus får eleverna kanske 3 lektioner per läsår.
   Haparanda behöver ett eget badhus!

 4. Hoppas det inte blir byggt som i Kiruna med läckande Tack verkar som det är en ny byggnorm att taken skall läcka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.