fbpx

Badhusfrågan närmar sig beslut om etapp två

Foto: Eva Spiik
På måndagens kommunstyrelsensarbetsutskott, KSAU, var bygget av ny simhall och idrottshallar med som en punkt på dagordningen
Kommunalråd Nina Waara (S) säger att det har inte tillkommit något nytt i ärendet med den nya simhallen.
–  Vi  gick igenom alla handlingar igen och det skickades sedan vidare till kommunstyrelsen. Nu är det de politiska partierna som behöver diskutera internt om hur de står i frågan om hur de ställer sig till att Haparanda kommun ska gå vidare med etapp två i badhusbygget, säger kommunalrådet.
På tisdagkväll klockan 18.30 bjuder Alliansen in medborgarna till informations- och dialogmöte om bygget av simhall och sporthallar.
Haparanda kommuns tekniska chef Jimmy Henriksson och ekonomichef Hans Kenttä deltar i mötet som hålls i Haparanda stadshus fullmäktigesal.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Badhusfrågan närmar sig beslut om etapp två

 1. Haparanda behöver ett eget badhus som kan nyttjas av både barn/elever och vuxna under veckans alla dagar. Badhuset kan vara ett sätt att få turister att stanna kvar i Haparanda istället för att bara göra ett stopp på Ikea. Det är viktigt att badhuset håller öppet under sommarsäsongen så att både ortsbor och besökande kan roa sig.

 2. Min inställning är att vi ska bygga ett nytt badhus. Man ser att simkunnighet går ner i samhället nationellt. Fler drunknar. I kontrast till det så är valet enkelt. Syftet är enkelt, rädda liv.

  • Och när man nu för engångs skull satsar varför inte budgetera en slant till så kanske vi har något att erbjuda eventuella inflyttande familjer, våra nuvarande medborgare och turister/gäster. Så mycket mer kan inte ett hopptorn och kanske en eller två rutschkanor kosta i slutändan.

 3. Det här måste ju vara den längsta långbänk som skådats då frågan diskuterats i ca 30 års tid, om inte rent av längre?Min inställning är samma som tidigare,stäng badhuset och nyttja det befintliga i Tornio, sluta som politiker att leta efter argument för att slippa ta beslut hela tiden vilket tyder på enbart lek i sandlådan🤫

  • Hur tänkte du att simundervisningen för skolorna ska lösas?
   I dagsläget får eleverna inte den tid och simundervisning som behövs för att alla ska bli simkunniga. När badhuset fanns i Haparanda fick eleverna en-två simlektion/-er per vecka under 6 veckor på höstterminen och lika många under vårterminen = minst 12 tillfällen. Nu när skolan får strötider i Torneå badhus får eleverna kanske 3 lektioner per läsår.
   Haparanda behöver ett eget badhus!

 4. Hoppas det inte blir byggt som i Kiruna med läckande Tack verkar som det är en ny byggnorm att taken skall läcka

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF