fbpx

Bjuder in Busch (KD) till besök

Intresseorganisationen Norrbottens Kommuner har bjudit in nya energi- och näringsministern Ebba Busch (KD) att besöka kommunerna i Norrbotten.

Enligt den skrivelse som skickats vill Norrbottens Kommuner diskutera möjligheterna kring den gröna industriella omställningen och att den sker i nödvändig takt.

– Med tanke på att den nordligaste ministern i Ulf Kristerssons regering kommer från Borlänge är det oerhört viktigt att ministrarna kommer på många besök till Norrbotten och norra Sverige. De måste få kunskap och en känsla för hur mycket som händer här och att staten måste vara väldigt aktiv, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden (S) och ordförande i Norrbottens Kommuner, i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Bjuder in Busch (KD) till besök

  1. Hon kan ju ta med sig sin vapendragare från SD.Han som sitter i riksdagen för Norrbotten men aldrig har varit här uppe.

  2. Vad ska hon här och göra? Regeringen med Kristersson och Busch i spetsen har ju visat sitt förakt mot oss här uppe i norr med det kommande elprisstödet, vi i elområde 1 och 2 kommer inte att få en krona. Sen vad gäller bränslepriserna så lovades det rejäla sänkningar upp till 8-9 kr men kanske blir det 1 kr år 2024. Det är väl bara och instämma med liberalerna att man säger en sak före valet sedan något helt annat efter valet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.