fbpx

Vill få fortsatt stöd för näringslivet

Det ekonomiska stödet som betalats ut för att stärka det lokala näringslivsklimatet i Sverige har gett positiv effekt, vilket samtliga kommuner i Norrbotten vill ska fortsätta.

Mellan åren 2018 och 2020 har Tillväxtverket, efter uppdrag från före detta landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och regeringen, betalat ut cirka 70 miljoner kronor per år till 39 stycken gles- och landsbygdskommuner.

– Satsningen har varit lyckad och gett positiva effekter. Kommunerna vet betydelsen av ett bärkraftigt näringsliv vilket är avgörande för utvecklingen i samhället, säger Claes Nordmark, ordförande för förbundet Norrbottens Kommuner, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska gå till näringslivsutveckling och förbättra företagsklimat. Förbundet vill nu signalera till regeringen om vikten av att fortsätta satsningen under rådande pandemi.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vill få fortsatt stöd för näringslivet

  1. Centern pratar om glesbygdspolitik. När de hade makten lades FK, kronofogden, skogsstyrelsen, butiker, bensinstationer ned, man avlegrerade apotek, bilprovning etc. Nu ska AF slaktas av glesbygdspartiet C, man hatar offentlig verksamhet. Denna marknadsekonomi som nu är i kris, bönar om hjälp från staten? Nej, marknadsekonomi är inget problem, det finns alltid seriösa företagare och andra som tar över bra företag, staten ska inte ge mera stöd, låt marknaden sköta detta! Och jag varnar s.k. företagare att lämna okorrekta uppgifter till alla ”bidrag” som finns, tänk att det är Skattemyndigheten som kollar! De har kollat taxering 2019!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.