Vill få fortsatt stöd för näringslivet

Det ekonomiska stödet som betalats ut för att stärka det lokala näringslivsklimatet i Sverige har gett positiv effekt, vilket samtliga kommuner i Norrbotten vill ska fortsätta.

Mellan åren 2018 och 2020 har Tillväxtverket, efter uppdrag från före detta landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och regeringen, betalat ut cirka 70 miljoner kronor per år till 39 stycken gles- och landsbygdskommuner.

– Satsningen har varit lyckad och gett positiva effekter. Kommunerna vet betydelsen av ett bärkraftigt näringsliv vilket är avgörande för utvecklingen i samhället, säger Claes Nordmark, ordförande för förbundet Norrbottens Kommuner, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska gå till näringslivsutveckling och förbättra företagsklimat. Förbundet vill nu signalera till regeringen om vikten av att fortsätta satsningen under rådande pandemi.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vill få fortsatt stöd för näringslivet

  1. Centern pratar om glesbygdspolitik. När de hade makten lades FK, kronofogden, skogsstyrelsen, butiker, bensinstationer ned, man avlegrerade apotek, bilprovning etc. Nu ska AF slaktas av glesbygdspartiet C, man hatar offentlig verksamhet. Denna marknadsekonomi som nu är i kris, bönar om hjälp från staten? Nej, marknadsekonomi är inget problem, det finns alltid seriösa företagare och andra som tar över bra företag, staten ska inte ge mera stöd, låt marknaden sköta detta! Och jag varnar s.k. företagare att lämna okorrekta uppgifter till alla ”bidrag” som finns, tänk att det är Skattemyndigheten som kollar! De har kollat taxering 2019!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Som att vara ”utomlands” hemmavid

Dubbelt nyår vid den svenskfinska gränsen har blivit en tradition, som under nyårskvällen får en ny dimension. Victoriatorget och vidhängande Rajalla formligen kokar vid tolvslaget. 

Haparandabor fick fel information om textilavfall

Från och med 1 januari är det förbjudet att slänga textilier i hushållssoporna. Trots det har Haparandaborna fått information om att trasiga kläder ska slängas i gröna sopkärlet. 

Truls-effekten har även nått Haparanda

Bordtennisintresset ökar i hela landet efter Truls Möregårdhs framgång i sommarens OS i Paris. Även HSKT:s bordtennissektion har sett ett rejält uppsving i intresset. Mellan 30 och 40 nya spelare har anslutit under året. 

Busschauffören sprider glädje till skolbarnen

Busschauffören Bengt Pesula som kör skolbuss mellan Salmis och Nikkala har visat sig vara en riktig glädjespridare. Ibland är han utklädd till häxa, ibland till lucia och i förra veckan var han tomte. 

Johanna fann sitt drömyrke

Olika händelser ledde Johanna Wennerström till den livslånga uppgiften som diakon. 

Underbart är kort vid iskall Strandplan

Under den tidiga fredagskvällen firas en motorburen Lucia med depåstopp och enklare förtäring vid Strandplan. Detta efter att en julklädd kortege rullat längs raggarrutt utstakad av gänget bakom stora Classic Motor Meet. 

Skönsjungande barn spred varm julkänsla

I torsdags fick Hemstrandens seniorboende välkommet besök av en grupp barn från fritidshem vid Aspstrandens skola. 

När solen kom till Tomteland

Julsånger stiger under torsdagskvällen upp från borden i den stora, julutsmyckade matsalen i Tomtemagasinet i Juhonpieti. I det mörkaste Kaamosmörkret strålar solen klart och glatt. Det är Solskensvännerna som tillsammans med Pajala församling besöker tomtens hemvist.