fbpx

Vill få fortsatt stöd för näringslivet

Det ekonomiska stödet som betalats ut för att stärka det lokala näringslivsklimatet i Sverige har gett positiv effekt, vilket samtliga kommuner i Norrbotten vill ska fortsätta.

Mellan åren 2018 och 2020 har Tillväxtverket, efter uppdrag från före detta landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och regeringen, betalat ut cirka 70 miljoner kronor per år till 39 stycken gles- och landsbygdskommuner.

– Satsningen har varit lyckad och gett positiva effekter. Kommunerna vet betydelsen av ett bärkraftigt näringsliv vilket är avgörande för utvecklingen i samhället, säger Claes Nordmark, ordförande för förbundet Norrbottens Kommuner, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska gå till näringslivsutveckling och förbättra företagsklimat. Förbundet vill nu signalera till regeringen om vikten av att fortsätta satsningen under rådande pandemi.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vill få fortsatt stöd för näringslivet

  1. Centern pratar om glesbygdspolitik. När de hade makten lades FK, kronofogden, skogsstyrelsen, butiker, bensinstationer ned, man avlegrerade apotek, bilprovning etc. Nu ska AF slaktas av glesbygdspartiet C, man hatar offentlig verksamhet. Denna marknadsekonomi som nu är i kris, bönar om hjälp från staten? Nej, marknadsekonomi är inget problem, det finns alltid seriösa företagare och andra som tar över bra företag, staten ska inte ge mera stöd, låt marknaden sköta detta! Och jag varnar s.k. företagare att lämna okorrekta uppgifter till alla ”bidrag” som finns, tänk att det är Skattemyndigheten som kollar! De har kollat taxering 2019!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.