fbpx

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Erfarna näringslivsstrateger inventerar utvecklingsprojekt i Tornedalen för eventuell samverkan med Kampradstiftelsen. Från vänster Bengt Westman, Haparanda, Tomas Mörtberg, Övertorneå, Stig Kerttu, Övertorneå, Erik Mella, Pajala, Ida Brännström, Övertorneå och Sven-Erik Bucht, Karungi. Foto: Lars Pekka
”Nu är det hög tid att Kampradmiljonerna börjar användas till det som Ingvar Kamprad ville – nämligen utbildnings- och utvecklingsprojekt direkt mot företagen. Bland annat näringslivet i Tornedalen skulle ha stor nytta av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvars testamente”, säger Sven-Erik Bucht, före detta riksdagsman och landsbygdsminister samt nära vän till Ikeagrundaren Ingvar Kamprad.

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras med Kampradpengarna.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

  1. Bra där! Sjukvårdspartiet motionerade till Kommunfullmäktige 21/11-21:
    Arbeta för en etablering av ett klimatcentra för innovationer, forskning, näringslivet och utbildningar med hjälp av Luleå och Oulu Universitet och med medel ur Kamprads Stiftelse. Haparandas geografiska läge skulle passa perfekt som den sammanhållande länken för hela Barentsregionen för detta. Det gäller bara att ha rätt folk som jobbar för detta. ”Ingenting är omöjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid att genomföra”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN