fbpx

Bjuder in till möte om småskalig kärnkraft

Stålbolaget Outokumpu bjuder in till informationsmöte om möjligheterna att använda sig av småskalig kärnkraft vid Torneåfabriken

Under torsdagen kommer stålbolaget att arrangera informationsmöte gånger två gällande målet att påskynda minskningen av koldioxidusläpp i samband med produktion av rostfritt stål. Till detta vill de använda sig av småskalig kärnkraft (SMR). En möjlig placering är vid bolagets största stålverk som ligger i Torneå.

En informationsträff arrangeras på Aines konstmuseum i Torneå och senare idag (torsdag) vid Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Bjuder in till möte om småskalig kärnkraft

  1. Hittills är det endast i militära tillämpningar som SMR har använts.
    Idag finns det endast två civila SMR i kommersiell användning i drift. Dessa finns på det ryska flytande kärnkraftverket Akademik Lomonosov som förser staden Pevek i nordöstra Sibirien med elektricitet och värme.

  2. Ett till önsketänkande, som i högerns Sverige! Det finns ingen tillförlitlig säker teknik till dessa s.k.SMR kärnkraft! Krävs det kylning av vatten, placering nära av hav, sjöar? Blir det utsläpp av skadliga ämnen? Vilka boende vill ha ett kärnkraft verk nära sin bostad, för det finns vissa uppenbara risker!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN