fbpx

Budget för 2023 presenterad

Under tisdagen presenterades budgetpropositionen för 2023.

Regeringens reformer uppgår till 40,4 miljarder kronor för nästa år. Totalt 35 miljarder går till nya satsningar, medan resten kommer täcka höjda kostnader inom befintliga budgetområden.

– En utmanande tid ligger framför oss. Sverige bedöms vara i en lågkonjunktur 2023 samtidigt som inflationen pressar hushåll och företag. Vi har ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge, allt grövre kriminalitet och stora behov inom välfärden. Sverige ska möta dessa utmaningar med en balanserad och ansvarsfull finanspolitik och långsiktiga åtgärder, sa finansminister Elisabeth Svantesson (M) under pressträffen.

Fem områden kommer prioriteras det kommande året: stöd till hushåll och företag, välfärden, ökad trygghet och säkerhet, effektiv och ambitiös energi- och klimatpolitik samt ökad tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Bland annat föreslås skatten på bensin och diesel sänkas med en krona per liter vid årskiftet, utöka vårdkapaciteten med fler vårdplatser i landet och vidta åtgärder för att stärka svensk elproduktion.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Budget för 2023 presenterad

  1. Helt tomt på inlägg, märkligt! Är det så att ”vissa” väljare skäms och känner sig ”blåsta” att det gick på propagandan om sänkta drivmedels priser upptill 10 kr/liter som blev 14 öre/liter!! Till en kostnad på 6,7 miljarder kronor!! Detta om något är en ”oansvarig” politik!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN