fbpx

Decembersammanträde ställs in

Kommunfullmäktiges sammanträde i Haparanda som var planerat att äga rum den 14 december har blivit framflyttat.
– Vi har beslutat att ställa in på grund av det rådande läget med pandemin och för att ärendelistan är så pass tunn och innehåller inte sådana ärenden som kräver att vi måste köra en fullmäktige just då, säger Bertil Segerlund (C), ordförande i kommunfullmäktige.
På grund av pandemin och de restrektioner som den medfört med bland annat att hålla avstånd till varandra så är det knepigt att hitta en lämplig lokal. Att genomföra fullmäktigesammanträden digitalt är inte optimalt.
Senaste sammanträdet genomfördes i biosalongen på Folkets hus, men teknikstrul påverkade ljudet både i mikrofonen på plats i lokalen samt ljudöverföringen till åhörare som följde sammanträdet på videolänk, vilket HB som följde mötet erfor.
– Det är ju viktigt att medborgarna kan vara med via nätet och även att åhörare på plats kan lyssna, säger Bertil Segerlund.
Nästa kommunfullmäktige sammanträde blir efter årsskiftet, den 22 februari.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.