fbpx

Decembersammanträde ställs in

Kommunfullmäktiges sammanträde i Haparanda som var planerat att äga rum den 14 december har blivit framflyttat.
– Vi har beslutat att ställa in på grund av det rådande läget med pandemin och för att ärendelistan är så pass tunn och innehåller inte sådana ärenden som kräver att vi måste köra en fullmäktige just då, säger Bertil Segerlund (C), ordförande i kommunfullmäktige.
På grund av pandemin och de restrektioner som den medfört med bland annat att hålla avstånd till varandra så är det knepigt att hitta en lämplig lokal. Att genomföra fullmäktigesammanträden digitalt är inte optimalt.
Senaste sammanträdet genomfördes i biosalongen på Folkets hus, men teknikstrul påverkade ljudet både i mikrofonen på plats i lokalen samt ljudöverföringen till åhörare som följde sammanträdet på videolänk, vilket HB som följde mötet erfor.
– Det är ju viktigt att medborgarna kan vara med via nätet och även att åhörare på plats kan lyssna, säger Bertil Segerlund.
Nästa kommunfullmäktige sammanträde blir efter årsskiftet, den 22 februari.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.