fbpx

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

Karl-Axel Waplan och Anders Hvide, VD respektive styrelseordförande i Northland har gått med på en förlikning där de medger skadestånd på 80 miljoner kronor till aktieägare och innehavare av andra värdepapper i Northland.

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Det är en kanadensisk advokat, Brad Lundell, som för flera år sedan väckte en grupptalan mot Northlands VD Karl-Axel Waplan och styrelseordförande Anders Hvide i en kanadensisk överdomstol för att de skulle ha mörkat den usla ekonomin i Northland inför aktiemarknaden under nära ett års tid. Nu har man träffat en förlikning som innebär att de två cheferna betalar ett skadestånd på totalt 7,55 miljoner euro motsvarande 80 miljoner kronor.

Läs mer i dagens HB:

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

  1. Det var många tornedalingar inklusive mig själv (född på Pajala BB 1941) som förlorade mycket på Northlands konkurs. Många av oss satsade pengar på aktien för att stödja Tornedalens framtid, Själv förlorade jag drygt 4 miljoner och uppgörelsen i Canada ger mig maximalt 80000 tillbaka. Jag tycker att Det nya företaget som köpts för 300 miljoner och som 2021 gav en vinst på 1200 miljoner bör ersätta oss tornedalingar(ge aktier motvarande de belopp som vi förlorat) .

  2. Ähh, det är nog bara att räkna dessa pengar under kontot ”osäkra fordringar”
    Kanske Kainis Iron borde satsa mer på kommunens byar inklusive C-orten som en goodwillgestför deras otroligt billiga övertagande som blev möjligt tack vare Northland

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN