Konkursen i Northland avslutad

Hans Andersson såg allvarlig ut på presskonferensen när han tillträdde som konkursförvaltare för Northland i december 2014. Ett mastodontjobb väntade i Sveriges största konkurs någonsin. Foto: Lars Pekka

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Konkursen i Northland avslutad

  1. Så kan det gå när man inte ser vilka företag i allmänhet man har att göra med el som finns runt om kring, men att företag är med om dyra olika misstag förlust av pengar osv beror inte på företaget själv utan själv tycker man ska sluta klanka på den enskilda livsstilen, i stället fundera på vad man kan göra bättre som tex som entreprenör, kund, kommun.

  2. så går de när man som egenföretagare samarbetar med ett oseriöst företag. men sanningen är att man har tjänat pengar under åren och det är bara den ”sista” fakturan som man inte får ersättning för. och mig veterligen har inte nått seriöst företag med ”muskler” i balansräkningen gått i konkurs pga av konkursen. och så ska de va. man vinner och förlorar som egen företagare. och de bästa är att man kan inte skylla på oss skattebetalare för deras s.k förluster. bara mindre utdelning till ägarna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.