fbpx

Dos tre-bokning för alla som fyllt 18 år

Nu kan alla som är 18 år eller äldre boka tid för en tredje dos covid-vaccin.

Region Norrbotten uppger att individen själv måste hålla koll på att det har gått nog länge sedan andra sprutan togs. För 65+ gäller fem månader, för övriga gäller sex månader.

Väntetiden är till för att se till att alla får så bra skydd som möjligt. Rent tekniskt är det dock möjligt att boka vaccination när som helst, oavsett när du fått dina tidigare doser.

– Alla som bokar för tidigt kommer att bli avbokade av oss och det måste vi göra manuellt. Genom att hålla koll på när det är dags för dig sparar du tid för våra medarbetare i bokningen, säger Pia Näsvall.

Vidare uppges att Region Norrbotten har varit noga med att följa prioritetsordningen under hela vaccinationen.

– Eftersom du ska vänta fem eller sex månader mellan dos 2 och 3 kommer samma prioritetsordning följas helt automatiskt den här gången också, säger Näsvall i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Dos tre-bokning för alla som fyllt 18 år

  1. Åh jag längtar tills jag kan få tredje dosen. Nu sprids ommikron som en löpeld över världen bland vaccinerade och det kan bara vara de ovaccinerades fel! Vaccinera mera!
    När vi fått fjärde dosen kan vi kanske återgå till det normala. Borde åtminstone räcka med den femte har någon sagt. Men är beredd att hålla i och hålla ut så länge som det krävs.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.