fbpx

Dos tre-bokning för alla som fyllt 18 år

Nu kan alla som är 18 år eller äldre boka tid för en tredje dos covid-vaccin.

Region Norrbotten uppger att individen själv måste hålla koll på att det har gått nog länge sedan andra sprutan togs. För 65+ gäller fem månader, för övriga gäller sex månader.

Väntetiden är till för att se till att alla får så bra skydd som möjligt. Rent tekniskt är det dock möjligt att boka vaccination när som helst, oavsett när du fått dina tidigare doser.

– Alla som bokar för tidigt kommer att bli avbokade av oss och det måste vi göra manuellt. Genom att hålla koll på när det är dags för dig sparar du tid för våra medarbetare i bokningen, säger Pia Näsvall.

Vidare uppges att Region Norrbotten har varit noga med att följa prioritetsordningen under hela vaccinationen.

– Eftersom du ska vänta fem eller sex månader mellan dos 2 och 3 kommer samma prioritetsordning följas helt automatiskt den här gången också, säger Näsvall i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Dos tre-bokning för alla som fyllt 18 år

  1. Åh jag längtar tills jag kan få tredje dosen. Nu sprids ommikron som en löpeld över världen bland vaccinerade och det kan bara vara de ovaccinerades fel! Vaccinera mera!
    När vi fått fjärde dosen kan vi kanske återgå till det normala. Borde åtminstone räcka med den femte har någon sagt. Men är beredd att hålla i och hålla ut så länge som det krävs.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF