fbpx

Epa-traktor beslagtogs i Haparanda

Natten till söndag strax före klockan halv 2 beslagtog polisen en Epa-traktor i Haparanda. Polisen gjorde en anmälan om olovlig körning. Förutom att Epa-traktorn beslagtogs omhändertog polisen även förarens körkort.

Både föraren och ägaren av a-traktorn är misstänkta för brott, ägaren till fordonet anmäldes för tillåtande av olovlig körning.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Epa-traktor beslagtogs i Haparanda

 1. bra POLISEN KAN NI KOMMA TILL ÖVERTORNEÅ OXSÅ HÄR FINS DET 3-4 st I VISSA EPA__ DET ÄR INTE BARA KILLAR SOM KÖR SÅ

  • Läs i reglerna vad gäller hur många man får vara i en a traktor. Inte olagligt att vara 3 st eller 4st. Det sitter inte i antal.
   Låt ungdomar vara och ha lite roligt!

   • Gnäll: Nu är det så har att ungdomarna ska inte alls ha roligt på andras bekostnad, välbefinnande, trygghet och personliga säkerhet. Du menar att man ska ”låta ungdomarna vara och ha lite roligt”(!)? Problemet är att ungdomarna som kör som galningar påtända/alkoholpåverkade i sina dödsmaskiner är en fara för omgivningen i Haparanda. Dånande musik, skrik och kraftigt motorbuller hörs ständigt, dag som natt! Folk som bor i centrala Haparanda kan inte sköta sina arbeten då de inte får sova. Folk lider, folk är förbannade, och orsaken till detta är dessa respektlösa ungdomar som uppenbarligen har föräldrar som är allt annat än bra föräldrar.

   • Det var så, men idag finns sedan några månader en ny praxis. För några månader sedan kom en dom som ändrar en del kring a-traktorer samt passagerare i dessa fordon.
    Det är numera upp till varje enskild polismans bedömning, om antalet passagerare ”kan utgöra en fara”. Med det menas att om polisen gör bedömningen att det på något vis är farligt för hur någon av passagerarna sitter, så kan polisen utfärda en ordningsbot (109A ”Passagerare tagits med i sådant antal eller placerats så att fara kan uppstå”) som kostar FÖRAREN 1000 kronor. Denna praxis har inget med den tidigare, som gör gällande om passageraren skymmer sikten för föraren, att göra. Nedan följer målnummer till de båda domarna:

    Antal passagerare.
    Uddevalla TR 3516-21

 2. Var det en e-klass som körde igår minst 70km/h vid ikano.
  Polisen kan ta fast dom som kör cross o trimmade mopeder kvällstid

 3. Fantastiskt… underbart! Tack polisen för att ni rensar upp i Haparanda träsket… Många goa kramar från mig till Polisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Besvärlig domarsituation

Domarsituationen i norra och östra Norrbotten för seniormatcher är minst sagt besvärlig och de flesta av domarna får döma enormt mycket matcher. Därtill kommer också de långa resorna.– Det är resorna som är värst, säger den rutinerade domaren Keijo Hyvärinen som bor i Vuopio väster om Haparanda.