fbpx

Epa-traktor beslagtogs i Haparanda

Natten till söndag strax före klockan halv 2 beslagtog polisen en Epa-traktor i Haparanda. Polisen gjorde en anmälan om olovlig körning. Förutom att Epa-traktorn beslagtogs omhändertog polisen även förarens körkort.

Både föraren och ägaren av a-traktorn är misstänkta för brott, ägaren till fordonet anmäldes för tillåtande av olovlig körning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Epa-traktor beslagtogs i Haparanda

 1. jag förstår helt att polisen tar hand om unga men epa som äldre med vanlig bil som kör för fort, leker eller kör påverkat. det som jag inte förstrår är denna hat mot ungdomar. javisst inte dem ska spela hög musik mitt i natten det är inte ok. men att dem ska vara exempel vid ikano och träffas där vad är det för fel? vi alla äldre människor har också varit unga, lyssnad musik, träffats mitt i stan när andra sover. nä, det var inte då heller ok att leka med bilar / epor /moped eller köra påverkat. det vad jag menar är tänk alla vuxna vad ni själv gjorde när ni var 14-17 åringar? var ni hemma och sov? eller var ni i stan och träffade kompisar?

 2. bra POLISEN KAN NI KOMMA TILL ÖVERTORNEÅ OXSÅ HÄR FINS DET 3-4 st I VISSA EPA__ DET ÄR INTE BARA KILLAR SOM KÖR SÅ

  • Läs i reglerna vad gäller hur många man får vara i en a traktor. Inte olagligt att vara 3 st eller 4st. Det sitter inte i antal.
   Låt ungdomar vara och ha lite roligt!

   • Gnäll: Nu är det så har att ungdomarna ska inte alls ha roligt på andras bekostnad, välbefinnande, trygghet och personliga säkerhet. Du menar att man ska ”låta ungdomarna vara och ha lite roligt”(!)? Problemet är att ungdomarna som kör som galningar påtända/alkoholpåverkade i sina dödsmaskiner är en fara för omgivningen i Haparanda. Dånande musik, skrik och kraftigt motorbuller hörs ständigt, dag som natt! Folk som bor i centrala Haparanda kan inte sköta sina arbeten då de inte får sova. Folk lider, folk är förbannade, och orsaken till detta är dessa respektlösa ungdomar som uppenbarligen har föräldrar som är allt annat än bra föräldrar.

   • Det var så, men idag finns sedan några månader en ny praxis. För några månader sedan kom en dom som ändrar en del kring a-traktorer samt passagerare i dessa fordon.
    Det är numera upp till varje enskild polismans bedömning, om antalet passagerare ”kan utgöra en fara”. Med det menas att om polisen gör bedömningen att det på något vis är farligt för hur någon av passagerarna sitter, så kan polisen utfärda en ordningsbot (109A ”Passagerare tagits med i sådant antal eller placerats så att fara kan uppstå”) som kostar FÖRAREN 1000 kronor. Denna praxis har inget med den tidigare, som gör gällande om passageraren skymmer sikten för föraren, att göra. Nedan följer målnummer till de båda domarna:

    Antal passagerare.
    Uddevalla TR 3516-21

 3. Var det en e-klass som körde igår minst 70km/h vid ikano.
  Polisen kan ta fast dom som kör cross o trimmade mopeder kvällstid

 4. Fantastiskt… underbart! Tack polisen för att ni rensar upp i Haparanda träsket… Många goa kramar från mig till Polisen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.