fbpx

Fel att utesluta Kemppainen

ÖVERTORNEÅ: Partistyrelsen för (S) undanröjer beslut av Övertorneå Arbetarekommunens styrelse om entledigande av Roland Kemppainen.I partistyrelsens beslut uppges att styrelsen inte kan besluta om att avsätta en person i styrelsen, utan det ska medlemsmötet ta ställning till.

Dock står det att styrelsen kan ”uttala att den saknar förtroende för en person och uppmana denne att lämna sina uppdrag.”

Nu vill Kemppainen att Bente Moen Åkerholm, ordförande för Arbetarekommunen, säger upp sitt ordförandeskap.

På frågan om varför endast Åkerholm ska avgå svarar Kemppainen:

– Hon är ordförande och har drivit den här kampanjen mot mig på ett osmakligt och oseriöst sätt med hemliga möten. Då tycker jag det är hon som tagit initiativet. Hon måste komma till insikt om vad hon har sysslat med. Jag kräver ingenting, men det är en uppmaning till henne att hon behöver tänka efter vad hon har gjort.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Fel att utesluta Kemppainen

 1. Nickname. Flytta hem så kan du skratta åt oss ordentligt eller göra nytta med all din ”kunskap” om hur allt borde vara.
  Hatten av för kvinnorna i S som gräver fram sanningen!

 2. Ni som fortfarande bor i kommunen borde sluta med era fjanterier. Visst är det kul för oss andra att läsa och skratta åt byamentaliteten, men det smärtar vårt hjärta då vi fortfarande har rötterna kvar. Lägg undan personangreppen och prestigen. Om ni under 20 års tid inte kunnat acceptera det ni röstat fram så bör ni sättas under någon form av förvaltarskap. Snart är ni så få invånare så ni kan med lätthet hitta fel på alla kommunens invånare som består av fyra personer som sitter runt ett litet köksbord.

 3. Övertorneå har inte råd med fler pelloprojekt, hotellprojekt med flera.
  Bygg istället på de människor som finns kvar, dessa har drivkraft samt känsla för bygden. Förvalta det som redan finns, rikligt med fritidsutbud. Satsa på de föreningar som ser till bygdens bästa med en vilja att integrera alla i sin verksamhet. Speciellt med fokus på tjejernas aktiviteter.

 4. Var glada att ni har Roland Kemppainen i Övertorneå som kan även AB 04,ABT. Sparka inte RK – ni kommer att ha mycket god hjälp av honom i bl.a byggfrågor. Det blir väl nya byggen inom Ötå i framtiden.
  Eller var ”Pelloprojektet” den sista?

 5. Men allvarligt, vart slutar detta interna svammel inom vårt parti. Vill vi vinna kommande val och vem i så fall skulle vara kandidat i k-råds posten? jag ser egentligen ingen självskriven kandidat! Moen är körd, Kemppainen säger sig inte kandidera. Vem är kvar? den enda som har ”puhe lahta´” är väl Muskos fast är är väl körd av styrelsen?! Fast han skulle nog rädda partiet från ett förfall!

 6. Bra GIRL POWER !!!
  nu är det dags att städa i alla vrån, ut ned alla som inte kan hålla
  sig till demokratiska beslut.
  varför ska de vara med och förhandla om allt när vi har tjänstemän som kan sköta det, men tyvärr har det alltid varit i kommunen kommunalrådet skall vara med
  för andra klarar inte av det.
  det ser man ju på alla avhopp som vi har i bland teknisk chefer.

 7. Bente har rätt i sak. Alltid samma vita svenska gubbar som ska sitta och styra och ställa.
  Mer mångfald i SAP styrelse är ett måste och ett krav i ett feministiskt samhällsbygge.
  Mångfald är framtiden för Sverige och Europa.
  En röst för Bente är ett nytt och modernt samhälle i tiden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.