fbpx

Norrbottningar tar plats i (V):s partistyrelse

Två norrbottningar, Nina Berggård och Linda Jonsson, har tagit plats i Vänsterpartiets partistyrelse.

Duon valdes in som ordinarie ledamöter i partistyrelsen. Detta skedde i samband med partiets kongress i Jönköping.

Nina Berggård, Luleå, är bördig från Kangos och är i dag kommunpolitiker i Luleå och ordförande för Vänsterpartiet Norrbotten. Hon har tidigare suttit som ersättare i partistyrelsen.

– Jag känner mig stolt, lite rörd och väldigt tacksam över att ha fått kongressens förnyade förtroende att sitta i partistyrelsen. Det här är en vitamininjektion som kommer att lyfta arbetet för ökat inflytande för Vänsterpartiet. Vi vill bli så klart nå framgångar i kommande EU-val och givetvis i valet 2026. Då måste den kvinno-, mångfalds- och arbetarfientliga regeringen avsättas, säger Nina Berggård i ett pressmeddelande.

Linda Jonsson, Pajala, är i dag regionråd i Region Norrbotten, gruppledare i Pajala och ledamot i Sveriges kommuner och regioners, SKRs, styrelse. Hon är också vice ordförande i Vänsterpartiet Norrbotten. Hon valdes in i partistyrelsen för första gången.

– Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten att bidra med min kunskap och erfarenhet i partistyrelsen. Jag ser fram emot att få vara med och forma det arbetet med perspektiven från region och kommun i Norrbotten, säger Linda Jonsson i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.