fbpx

Muntligt överens om en allians i Övertorneå

Ingenting har ännu skrivits under men Centerpartiet har en muntlig överenskommelse om allians.

– Vi är överens om att bilda en allians med Framtid S, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Övertorneå fria alternativ, säger Tomas Mörtberg (C).

Partierna kommer att ha ett möte den andra oktober.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Muntligt överens om en allians i Övertorneå

 1. Mörtberg har gjort ett bra jobb. Det är inget lätt jobb att styra en utflyttningskommun som Övertorneå. När jag flyttade från kommunen så var den på ett sätt levande. Nu när jag gör mitt sommarbesök i kommunen så kör jag igenom en i mångt och mycket död kommun. Framtiden för kommunen ser verkligen mörk ut. Medelåldern höjs för varje år. Förr pratades det om att det behövs arbetstillfällen. Nu är det knäpptyst, det finns inga arbetare kvar. Arbetarna finns nuförtiden på ett äldreboende, i dubbel bemärkelse.

  • På vilket sätt har han gjort ett bra jobb? Under hans styre så har byn blivit ännu mer folktom och död. Enda som växer är kommunhuset. Synd att inte väljarna ville testa något annat än samma gamla styre av gubbar som sett till att kommunen är utrotningshotad.

 2. Jag anser att personval hade varit bäst för kommun och region.
  Usch för ” riktig sosse” med sin aggression här, påminner om när det för länge sedan kallade Högerpartiet högerspöket. Så grova har tyvärr vänsterkanten varit tidigare, så obehagligt och ondskefullt med så fula angrepp.
  Vi får tacka för Lumio, hon är saklig och bra och vill främja gemenskap i stället för splittring och se till kommunens bästa.

  • Det är som vanligt så har folk ingen aning om varför vissa partier stöttar varandra. Svaret är personlig nytta, alltså cash. Tro inte att alla sitter där för kommunens bästa, de flesta som sitter i KF tänker bara på sig själv. Så är fallet även med V.

 3. Tack o lov för R Kemppainen och T Mörtberg.
  De kunde hålla sig lugna när ”ovädret” kom i gång under ett fullmäktige. Fick faktiskt hjärtklappning, så hemskt var det. Tacksam för att en bra allians skapas.

 4. Denna information var minst sagt förvirrande. Både ÖFA och Framtid S springer och förhandlar om alternativ majoritet för att störta Mörtberg som påstår att de ska bilda en allians. Även Sjukvårdspartiet springer runt som yra höns och letar efter någon att samverka med. Så smutsigt politik är, de flesta verkar göra vad som helst för att få styra kommunen.

 5. inför kommande kommunalfullmäktige kommer centern och framtid s inför budgetförhandlingarna och säga att kommunen inte kommer att få statsbidrag som för föregående år från regeringen s. men framtid s kommer bara att konstatera att det blir sänkningar och liberlara centern kommer kommer att säga nada för liberal politk går ut på att sänka skatten för dom välbärgade och för företagen vilket är helt felpolitik. vad är det företagen vill ha? jo utbildad arbetskraft och inte några skattesänkningar. företagen vill bara betala lönen enligt gällande kollektivavtal bara dom får anställda. och inga skattesänkningar- och kommande statsbidrag kommer dom att öka eller minska med en högerregering? vad tror fram s?

 6. Nu om Framtid S. Säkert jublar dom för att ha tagit 4 mandat från ett demokratiskt parti som riktiga socialdemokraterna. Framtid S är ju ett högerparti som glatt är i allians med ett liberalt parti som centern. vet kempainen eller barsk vad liberal politik går ut på? jo för allt som är bra för oss skattebetalare med statliga företag som ger vinst som går till vår gemensamma välfärd det vill centern med liberal politk sälja ut till kvartalskapitalister som i usa och kina. de är fakta om liberal politik. se bara på alla privatiseringar som centern står för. af. fk. bilprovn. sveaskog, apoteken, kronofogden, m.m. och alla dessa privatiseringar är ju en kastastrof för landsbygden. nån sd som säger emot? Och vilka dagis och äldreomsorg ska c och framtid s privatisera nu? Jag som socialdemokrat vet att det blir mindre för skattesäkningar till miljonärerna går före vår välfärd- skäms ni inte framtid sd att ni har förstört vårt parti s fast ni inte ens delar våra värderingar. Skäms!

 7. mitt f.d. vänsterparti verkar trivas i höger ”värmen”. och verkar ingå i högeralliansen med framtid s(d), och med c, kd-så klart. vänstern var bara 20 röster ifrån att mista sitt enda mandat. men lumio (är egen företagare) verkar ha helt tappat bort sin värdegrund som mitt gamla vänstern står för. de är beklämmande. nä in med rytiniemipojken som ledare för partiet. så vi får nån jävla ordning på partiet som affe sa en gång i tiden. nu blir de privatiseringar och mygel när mörtberg och kempainen har majoritet.

  • Det är just Rytiniemi som är ordförande för V. Glöm inte att Mörtberg ordnade anställning till honom!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.