fbpx

Muntligt överens om en allians i Övertorneå

Ingenting har ännu skrivits under men Centerpartiet har en muntlig överenskommelse om allians.

– Vi är överens om att bilda en allians med Framtid S, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Övertorneå fria alternativ, säger Tomas Mörtberg (C).

Partierna kommer att ha ett möte den andra oktober.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Muntligt överens om en allians i Övertorneå

 1. Denna information var minst sagt förvirrande. Både ÖFA och Framtid S springer och förhandlar om alternativ majoritet för att störta Mörtberg som påstår att de ska bilda en allians. Även Sjukvårdspartiet springer runt som yra höns och letar efter någon att samverka med. Så smutsigt politik är, de flesta verkar göra vad som helst för att få styra kommunen.

 2. inför kommande kommunalfullmäktige kommer centern och framtid s inför budgetförhandlingarna och säga att kommunen inte kommer att få statsbidrag som för föregående år från regeringen s. men framtid s kommer bara att konstatera att det blir sänkningar och liberlara centern kommer kommer att säga nada för liberal politk går ut på att sänka skatten för dom välbärgade och för företagen vilket är helt felpolitik. vad är det företagen vill ha? jo utbildad arbetskraft och inte några skattesänkningar. företagen vill bara betala lönen enligt gällande kollektivavtal bara dom får anställda. och inga skattesänkningar- och kommande statsbidrag kommer dom att öka eller minska med en högerregering? vad tror fram s?

 3. Nu om Framtid S. Säkert jublar dom för att ha tagit 4 mandat från ett demokratiskt parti som riktiga socialdemokraterna. Framtid S är ju ett högerparti som glatt är i allians med ett liberalt parti som centern. vet kempainen eller barsk vad liberal politik går ut på? jo för allt som är bra för oss skattebetalare med statliga företag som ger vinst som går till vår gemensamma välfärd det vill centern med liberal politk sälja ut till kvartalskapitalister som i usa och kina. de är fakta om liberal politik. se bara på alla privatiseringar som centern står för. af. fk. bilprovn. sveaskog, apoteken, kronofogden, m.m. och alla dessa privatiseringar är ju en kastastrof för landsbygden. nån sd som säger emot? Och vilka dagis och äldreomsorg ska c och framtid s privatisera nu? Jag som socialdemokrat vet att det blir mindre för skattesäkningar till miljonärerna går före vår välfärd- skäms ni inte framtid sd att ni har förstört vårt parti s fast ni inte ens delar våra värderingar. Skäms!

 4. mitt f.d. vänsterparti verkar trivas i höger ”värmen”. och verkar ingå i högeralliansen med framtid s(d), och med c, kd-så klart. vänstern var bara 20 röster ifrån att mista sitt enda mandat. men lumio (är egen företagare) verkar ha helt tappat bort sin värdegrund som mitt gamla vänstern står för. de är beklämmande. nä in med rytiniemipojken som ledare för partiet. så vi får nån jävla ordning på partiet som affe sa en gång i tiden. nu blir de privatiseringar och mygel när mörtberg och kempainen har majoritet.

  • Det är just Rytiniemi som är ordförande för V. Glöm inte att Mörtberg ordnade anställning till honom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen. 

Startar ungdomsförbund

SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, har väckts till liv i Haparanda efter årtionden av frånvaro.
– Jag får chansen att påverka politiken och göra ungdomars röster hörda, säger Anna Ollinen, 17 år.

Särkilax Maria skapad av ett enda stycke

Det var bara ett år sedan som det definitiva beslutet togs att uppföra en staty vid Särkilax kyrka norr om centralorten Övertorneå. Nu är statyn som döpts till Särkilax Maria uppförd och i lördags invigdes den.