fbpx

Majoriteten och (V) tog i hand om budgeten

Den politiska majoriteten i Pajala, där Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Sjukvårdspartiet ingår, gjorde gemensam sak med Vänsterpartiet i budgetfrågan.

Ulrica Hammarström beskrev det som att stridsyxan har begravts och att prestigen släppts för att hitta en bra väg framåt.

– Vi har valt att lyssna på våra medborgare och företagare på vilka åsikter man har om vad som är viktigt för kommunens framtid. Därför valde vi bland annat att inte göra en besparing på stängning av badhus, säger Ulrica Hammarström.

Ulrica Hammarström uttryckte en glädje över samarbetet med Vänstern.

– Det är viktigt för kommunen att vi politiker också står enade i svåra tider. Vi väljer helt enkelt att tillsammans ta ansvar för kommunens framtid, säger Ulrica Hammarström.

En stor förändring är omfördelning av 2 miljoner kronor från stöd- och omsorgssektorn till barn och utbildning. Linda Jonsson (V) riktade tack till Ulrica Hammarström och majoritetskoalitionen.

– De här konstruktiva samtalen vi har kunnat ha har gett oss den gemensamma plattformen som vi behöver i vår budgetöverenskommelse, säger Linda Jonsson och fortsätter.

– Pajala kommun förtjänar handlingskraft och framtidstro, och det kan nu börja ge dem.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Majoriteten och (V) tog i hand om budgeten

 1. Det finns bara en utväg från den här ekonomiska krisen och det är Kaunis Iron. Äska 25 mille från dom, dom har ekonomiskt bra ställt. Och dom värnar ju så mycket om Pajala Kommun. Dom kan ju flytta kontoret från Luleå t.ex. det ger ju direkt 4 mille i skatte pengar. Som pensionär ser jag att det här kommer inte och gå, om ni inte får hjälp ekonomiskt kommer P.K gå konkurs. Vad annars?

 2. Linda J , KD och Hammarström har hittat varandra. Tack, tack och åter tackar Linda för att hon får vara med. Vill Linda ha uppmärksamhet eller vad är hon ute efter. Börjar bli lite löjligt med allt tackande. Tacka varandra när ni visat resultat. Just nu känns det mer att alla gör vad som helst få makt

  • Med den utveckling vi haft de senaste åren som lett till alla låsta lägen, så tycker jag att det är ett stort steg att kunna öppna upp för att samarbeta kring kommunens utmaningar. Politiska strider har ju knappast lett oss framåt, om man ser tillbaka de senaste åren. Är det inte dags att prova en annan väg? Så känner iaf vi i Vänsterpartiet och är glada för att vi kunnat uppnå det här. Det handlar ju trots allt om Pajala kommuns situation, som vi alla vill ska förbättras.

 3. Tänk att plötsligt var ekonomin det i stort sett ok i Pajala Inga större besparingar behövdes. Bemanningspersonalen plockas bort snarast och så är allt frid o fröjd och vi kan fortsätta som vanligt. Är det för bra för att vara sant, så är det tyvärr sällan sant. Hoppas ni haft proffs som hjälpt er tänka så ni inte lurar er själva och oss kommunbor. Känner mig faktiskt lite orolig för hur hur det ekonomiska sinnet är bland flera av ledarna.

  • ” Vi ska gå hand i hand genom livet, du och jag
   Om det händer ibland att vi är ledsna någon dag
   Ska vi trösta varann, det är så det ska va
   Vi ska gå hand i hand, du och jag”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN