fbpx

Finskt anslutningsdokument till Nato har undertecknats

Nu har finska utrikesministern Pekka Haavisto undertecknat anslutningsdokumentet till försvarsalliansen Nato.

Finland är den 31:a medlemmen i Nato som bildades den fjärde april 1949.

I en presskonferens efter att anslutningsdokumentet skrivits under sa USA:s utrikesminister Antony Blinken att det är ”tack vare” Putin Nato fått en ny medlem. Detta eftersom kriget i Ukraina fått många länder att tänka på säkerhetsfrågor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Finskt anslutningsdokument till Nato har undertecknats

 1. Äntligen! Bra Finland. Snart är Sverige också medlem och allt det här tack vare en krigsförbrytare som startar ett anfallskrig mot sin granne.

 2. Sverige bör definitivt inte gå med i Nato! Ni som tycker att det är bra med Nato är till 99% inte pålästa. Kriget var planerat från USAs sida och med det få med Sverige och Finland i Nato. Det är maktskifte i världen på g. Ryssland, Kina, Afrika osv tänker lämna dollarn. Det tvättas ofantliga mängder pengar genom Ukraina också.

  • Exakt. Sverige ska vara neutralt. Inte lyda krigshetsarna i Washington och Bryssel.

   Jag är så trött på den ständiga hetsen mot Ryssland och Kina.

 3. Jag måste säga att jag är lite besviken då jag var över till Finland idag och inga kärnvapen syntes till, trots Nato-anslutningen!

  I Sverige har det låtit att kärnvapen skulle placeras ut vid förskolor vid en anslutning…
  Men å andra sidan så går klockan fortfarande lite fel i Finland så det jämnar väl ut sig. 😉

 4. Känns bra som svensk att Finland är med i Nato. Våra politiker, oavsett färg på regeringen, har misslyckats kapitalt med vår Nato-ansökan. Det har blivit någon form av lekstuga med lekledarna Magdalena A och Ulf K. Hoppas att Finland som fortfarande är ett starkt land kan hjälpa ett svagt Sverige att komma med i Nato. Med egen kraft så kommer Sverige att aldrig bli medlemmar. Sverige är för svagt och splittrat.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.