fbpx

Finskt anslutningsdokument till Nato har undertecknats

Nu har finska utrikesministern Pekka Haavisto undertecknat anslutningsdokumentet till försvarsalliansen Nato.

Finland är den 31:a medlemmen i Nato som bildades den fjärde april 1949.

I en presskonferens efter att anslutningsdokumentet skrivits under sa USA:s utrikesminister Antony Blinken att det är ”tack vare” Putin Nato fått en ny medlem. Detta eftersom kriget i Ukraina fått många länder att tänka på säkerhetsfrågor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Finskt anslutningsdokument till Nato har undertecknats

 1. Äntligen! Bra Finland. Snart är Sverige också medlem och allt det här tack vare en krigsförbrytare som startar ett anfallskrig mot sin granne.

 2. Sverige bör definitivt inte gå med i Nato! Ni som tycker att det är bra med Nato är till 99% inte pålästa. Kriget var planerat från USAs sida och med det få med Sverige och Finland i Nato. Det är maktskifte i världen på g. Ryssland, Kina, Afrika osv tänker lämna dollarn. Det tvättas ofantliga mängder pengar genom Ukraina också.

  • Exakt. Sverige ska vara neutralt. Inte lyda krigshetsarna i Washington och Bryssel.

   Jag är så trött på den ständiga hetsen mot Ryssland och Kina.

 3. Jag måste säga att jag är lite besviken då jag var över till Finland idag och inga kärnvapen syntes till, trots Nato-anslutningen!

  I Sverige har det låtit att kärnvapen skulle placeras ut vid förskolor vid en anslutning…
  Men å andra sidan så går klockan fortfarande lite fel i Finland så det jämnar väl ut sig. 😉

 4. Känns bra som svensk att Finland är med i Nato. Våra politiker, oavsett färg på regeringen, har misslyckats kapitalt med vår Nato-ansökan. Det har blivit någon form av lekstuga med lekledarna Magdalena A och Ulf K. Hoppas att Finland som fortfarande är ett starkt land kan hjälpa ett svagt Sverige att komma med i Nato. Med egen kraft så kommer Sverige att aldrig bli medlemmar. Sverige är för svagt och splittrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.