fbpx

Förslag: Ursprungsland på restaurangkött

Ett förslag om att restauranger och andra storhushåll ska informera konsumenterna om vilket land det kött som serveras kommer ifrån skickas nu ut på remiss.
Livsmedelsverket har av regeringen fått i uppdrag att ta fram ett underlag för en svensk anmälan till EU-kommissionen om nationella bestämmelser om ursprungsinformation för kött som serveras på restaurang och i andra storhushåll. Med storhushåll avses exempelvis även caféer och restauranger inom vård, skola och omsorg, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Senast den 30 juni ska Livsmedelsverket redovisa uppdraget till regeringen som därefter måste anmäla de nationella bestämmelserna till EU-kommissionen och övriga medlemsstater innan beslut kan fattas.
Förslaget är att information om ursprungsland ska gälla färskt, fryst, helt eller malet kött från nöt, gris, får, get och fågel. Informationen ska kunna lämnas skriftligt eller muntligt. Åtta av tio vill veta vilket land köttet kommer ifrån när de äter på restaurang eller i storhushåll, enligt Livsmedelsverket.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Förslag: Ursprungsland på restaurangkött

  1. Jättebra förslag! Det borde dessutom vara obligatoriskt för skolor att servera svenskt kött i stället för argentinskt, polskt och annat som man använder nu för att det är billigt.

  2. Ett bra förslag. Det behövs. De flesta vill äta svensk mat men storköksmat vet man oftast inte vad det är.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN