fbpx

Haparanda stad får utmärkelse

Det är den regionala delen, länsavdelningen Norrbotten av föreningen hela Sverige ska leva som har utnämnt Haparanda stad till Årets landsbygdskommun i Norrbotten. Måndagen den 15 juni kommer föreningen att utdela ett pris till Haparanda stad i samband med att kommunfullmäktige äger rum.

Hela Sverige ska leva  är en ideell intresseorganisation som arbetar för att väcka opinion i frågor som rör den svenska landsbygden i allmänhet och Sverige som helhet i synnerhet, skriver föreningen på sin hemsida. De lokala utvecklingsgrupperna i Norrbotten är i fokus både för riksorganisationen och för Hela Sverige ska leva Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Haparanda stad får utmärkelse

 1. Haparanda stad är utsedd till ”årets landbyggdkommun” i Norrbotten.
  Då är det som jag alltid sagt.
  Haparanda är ingen stad utan en by på landsbygden.
  Därav utmärkelsen.

 2. Haparanda ”årets landbygdskommun”- man undrar varför? tror de är att alla kommuner i Norrbotten redan har fått den utmärkelsen! och de är lite eljest och ge en kommun en andra utmärkelse. högerstyret med c- sjp i spetsen har centraliserat alla verksamheter till centralorten- allt enl centerns devis att hela kommunen ska leva.

 3. He,he. Center föreningen utnämner så klart Center styrda Happis! Detta är lika dumt som vilken kommun som är företagsvänligaste! Företagsborgare röstar på borgar styrda kommuner!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.