fbpx

Haparanda stad får utmärkelse

Det är den regionala delen, länsavdelningen Norrbotten av föreningen hela Sverige ska leva som har utnämnt Haparanda stad till Årets landsbygdskommun i Norrbotten. Måndagen den 15 juni kommer föreningen att utdela ett pris till Haparanda stad i samband med att kommunfullmäktige äger rum.

Hela Sverige ska leva  är en ideell intresseorganisation som arbetar för att väcka opinion i frågor som rör den svenska landsbygden i allmänhet och Sverige som helhet i synnerhet, skriver föreningen på sin hemsida. De lokala utvecklingsgrupperna i Norrbotten är i fokus både för riksorganisationen och för Hela Sverige ska leva Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Haparanda stad får utmärkelse

 1. Haparanda stad är utsedd till ”årets landbyggdkommun” i Norrbotten.
  Då är det som jag alltid sagt.
  Haparanda är ingen stad utan en by på landsbygden.
  Därav utmärkelsen.

 2. Haparanda ”årets landbygdskommun”- man undrar varför? tror de är att alla kommuner i Norrbotten redan har fått den utmärkelsen! och de är lite eljest och ge en kommun en andra utmärkelse. högerstyret med c- sjp i spetsen har centraliserat alla verksamheter till centralorten- allt enl centerns devis att hela kommunen ska leva.

 3. He,he. Center föreningen utnämner så klart Center styrda Happis! Detta är lika dumt som vilken kommun som är företagsvänligaste! Företagsborgare röstar på borgar styrda kommuner!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.