fbpx

Haparanda stad IVO-anmäld

HAPARANDA:  IVO, Inspektionen för vård och omsorg, har fått in en anmälan mot Haparanda stad.

Enligt P4 Norrbotten är anmälaren kritisk mot kommunen efter att en 15-åring har rymt några gånger, vilket har inneburit stora sökinsatser.

IVO uppges även ha fått en anmälan mot ett boende i Boden som handlar om samma sak.

IVO lär inte ännu ha beslutat om en utredning ska inledas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “Haparanda stad IVO-anmäld

 1. Ett misslyckande av soc. Pojken är den som fått lida när ingen i samhället viljat känna vid kostnaden. Nu fick Polis o militär ta stora kostnaderna. Med facit i hand har myndigheterna inte klarat sin uppgift.

 2. De allra flesta av oss kommunpolitiker är fritidspolitiker. Vi får 644kr i arvode för ett sammanträde, som oftast är en heldag. De allra flesta av oss har helt vanliga jobb som vi går till alla andra dagar. Inför varje sammanträde ska också en stor mängd handlingar läsas in och reflekteras över. De allra flesta lägger också otal timmar på helt ideellt arbete i sina partiföreningar.

  Kort sagt, det finns väldigt många anledningar till att engagera sig politiskt men girighet är inte en av dom.

 3. Vuorineuvos:Jag arbetar med både unga och äldre inom vården. Det var inte det jag anmärkte på.

 4. IVO anmälan skall i första hand riktas mot det privata familjehemmet, som bevisligen brustit i uppdraget. Verkar som ingen av inläggen vill klandra detta privata boende, beklämmande!

 5. Jag vill inte önska någon illa så men finns vissa som man önskar skulle själva bli sjuka.

  Så dom får känna på hur det känns leva fattigt och att vara sjuk och få vanvård!

  Varför kan inte politiker själva jobba lite i äldrevården dom vill ju att persobal ska rotera runt i kommunen 😉
  Men dom skulle väl inte klara av det jobbet alls..ska sörplas kaffe på ”viktiga möten” istället.

  Men det kanske kommer en straff sen när dom blir gamla och all personal är ersatt med robotar som tillverkats i Kina och styrs av billig arbetskraft från utlandet för att slippa skatter och andra sociala avgifter…

 6. Tyvärr spelar det heller ingen roll vem som sitter där (vartfall i Haparanda).

  Då alla är bara giriga.
  Det har även pågått länge, är därför vården i överlag så dålig.

  Ja och vem vill ens jobba inom vården. När det är dom som får ta all skit.

  Politiker är väl framtidsyrket så kan man kontrollera hela kommunen och kanske tom hela landets system för sin egen, barnens, släktens och vännernas fördel.

 7. Pänktti

  Så du menar på allvar att det personalens fel?

  Du har kanske inte hört ordet rast och det har alla yrken i Sverige?!

  Du jobbar med tunga lyft och psykiskt jobbigt jobb??? För underbetalning.

  Medans våra kära politiker driver sina egna fuskföretag för skattebetalarnas pengar + lyfter betydligt högre löner eller arvoden eller vad det nu heter på fint språk…

 8. Tänk vad hemskt att själv behöva ta hand om sina föräldrar när dom blir gamla.

 9. Ferrum och Rättvisa: Socialtjänsten är kommunens ansvar och är ett barn ”inne i systemet” och under en myndighets uppsikt ska man kunna lita på att barnet tas hand om och får det stödet hen behöver. Socialtjänsten i Haparanda har gjort placeringen till Boden så det är med all rätt att man får en anmälan på sig. Troligtvis är det pga bl.a detta beteende som barnet bor på familjehem.

 10. Hur kan man anklaga Haparanda kommun för att en pojke rymmer från ett boende i Boden. Det måste väl ändå vara boendets ansvar att se till pojken stannar där.

 11. @ Ferrum
  Hoppas att Du inte behöver samhällets hjälp, den dagen Du blir sjuk

 12. Kanske dags att anmäla kommunen till IVO ang gamlingarna i äldreomsorgen i Haparanda som uppenbarligen inte får den vård och omsorg de har rätt till för att ”personalen inte hinner med”, anhöriga är tvungna gripa in. Oacceptabelt!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.